Ruošinys marmuriniam keksui, ekologiškas (415g)
„Bauck Hof“ ekologiškas ruošinys marmuriniam keksui – kiekvienas net ir neįgudęs kepėjas gali sau išsikepti skanų pyragą be jokios sintetikos. Ir net be glitimo. Skaidulinių medžiagų šaltinis. Tinka veganams.
Be sintetinių dažiklių, aromatinių medžiagų ir konservantų, be balto cukraus (saldinta nerafinuotu cukranendrių cukrumi).
Klasikinis keksas su sviestu ir kiaušiniais
Paruošimas 15 min., kepimo laikas 55 min.
Papildomai reikės: 4 kiaušinių, 180 g minkšto sviesto, karšto vandens.
Paruošimas:
1) Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros, kepti be vėjelio funkcijos.
2) Didesnio pakelio turinį (pagrindinį mišinį) supilti į dubenį.
3) Įmušti 4 kiaušinius, sudėti minkštą sviestą ir įpilti 4 valg. š. karšto vandens, mikseriu išmaišyti iki vientisos masės.
4) Pusę tešlos supilti į stačiakampę (25 cm) arba apvalią (∅ 26 cm) formą.
5) Atskirame dubenėlyje sumaišyti mažojo pakelio turinį (kakavos miltelius) su 3 valg.š. karšto vandens ir gautą masę sumaišyti su likusia tešla.
6) Tamsią tešlą supilti ant šviesios, tada šakute pamaišyti spiralės forma, kad susidarytų marmurinis raštas.
7) Keksą kepti 55 min. iš anksto įkaitintoje orkaitėje.
8) Keksą 15 min. atvėsinti ir išimti iš kepimo formos.
Pastaba: vietoje sviesto galima naudoti margariną. Galima kepti ir keksiukus.
Veganiški marmuriniai keksiukai (12-14 keksiukų)
Papildomai reikės: 100 g minkšto margarino, 150 g sojų jogurto, 4 valg. š. neutralaus skonio aliejaus, 1 arbat. š. kepimo miltelių, 6 valg. š. karšto vandens tešlai ir 3 valg. š. karšto vandens kakavai.
Paruošimas: pagrindinį mišinį gerai sumaišyti su kitais ingredientais iki vientisos masės. Į pusę tešlos įmaišyti kakavos masę. Į keksiukų formeles pakaitomis pilti šviesią ir tamsią tešlą, tada šakute suformuoti marmurinį raštą. Kepti 25-30 min. iš anksto iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Atvėsinti ant grotelių.
Pastaba: veganiškas paruošimo būdas nepavyks gilioje stačiakampėje arba apvalioje kepimo formoje.