Traškūs džiovinti mangai, ekologiški (26 g)
„VitaSnack“ ekologiški traškūs mangai – džiovinti žemoje temperatūroje nauja unikalia technologija. Skanu valgyti vienus – maistingas ir sveikas užkandis! Taip pat tinka dėti į salotas, kokteilius, jogurtą, ledus ar kitus desertus. Turi daug vitamino C ir skaidulinių medžiagų.
Ekologiški „VitaSnack“ vaisiai, uogos ir daržovės:
• Be pridėto cukraus ir druskos (sudėtyje yra tik natūralių cukrų ir druskos).
• Be dažiklių, konservantų ir kitų priedų.
• Nauja unikali džiovinimo technologija vakuume, žemoje temperatūroje. Jos esmė – išlaikyti vitaminus, mineralus, antioksidantus ir to augalo tekstūrą. Savo traškumu šiek tiek primena daržovių traškučius, šiek tiek liofilizuotus, bet skiriasi būtent unikaliu traškios tekstūros išlaikymu.
• Puikus intensyvus skonis.
• Gaminama tik iš sezoninių, ekologiškai užaugintų šviežių vaisių ir daržovių.
• Termiškai neapdorota – nekepta ir nešaldyta.
• Tinka žaliavalgiams (raw) ir veganams.
• Be glitimo.
26 g džiovintų mangų atitinka 260 g šviežio produkto (≈1 mangas).
Kilmės šalis: Meksika.
Ispanijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.
Sudedamosios dalys: ekologiški mangai (sezoniniai) 100%.
Maistinė vertė (100 g) – 1448 kJ/346 kcal: riebalų 1.2 g (iš jų sočiųjų 0.3 g), angliavandenių 78.7 g (iš jų cukrų 76.9 g), skaidulinių medžiagų 13.5 g, baltymų 3.5 g, druskos 0.03 g, vitamino C 26 mg (33% RMV).
RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiajam.
Vitaminas C svarbus normaliam kolageno, kuris reikalingas normaliai kraujagyslių, kaulų, kremzlių, dantenų, dantų bei odos funkcijai, susidarymui; padeda palaikyti normalią energijos apykaitą, nervų sistemos veiklą, normalią psichologinę funkciją, imuninės sistemos veiklą, padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso. Taip pat vitaminas C padeda mažinti nuovargį, atstatyti redukuoto pavidalo vitaminą E, gerina geležies absorbciją.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.