Turtingo pikantiško riešutų skonio rudieji ilgagrūdžiai ryžiai. Užauginti Šiaurės Italijoje - palankus klimatas, daug saulės, skaidrus vanduo, mineralinėmis medžiagomis turtinga žemė ir ilgametė ekologiškos žemdirbystės patirtis.
Paruošimas (garnyras 2 asmenims): 1 puodeliui ryžių reikia 2 puodelių vandens. Virti ant lengvos ugnies apie 50 min. Ryžius rekomenduojama sūdyti baigiant virti, kitu atveju pailgėja virimo laikas. Norint sutrumpinti virimo laiką, prieš verdant galima ~4 val. pamirkyti.
Maistinė vertė (100 g) - 1497 kJ/358 kcal: baltymų 6.8 g, riebalų 0.6 g, angliavandenių 77.7 g.
Italijoje užaugintas, Austrijoje supakuotas ir sertifikuotas ekologiškas produktas.
*********
Rudieji ryžiai labiausiai vertinami dėl maistinių savybių. Jie yra gerokai sveikesni už baltuosius, ypač esant aukšto cukraus, cholesterolio, nutukimo rizikai, tačiau jie virškinami sunkiau ir verdami ilgiau nei baltieji.