Ruginė duona gali pasigirti ypatingai didele vertingų maistinių medžiagų įvairove, o jos skonis itin artimas senovinei kaimiškai duonai. Dažnai ruginės duonos riekė tampa dideliu skanėstu ir mažiesiems. Juodoje ruginėje duonoje yra beveik visko, ko reikia žmogaus organizmui: angliavandenių, baltymų, riebalų, mineralinių druskų bei vitaminų.
Sudėtis: sijoti ruginiai miltai* 35%, kvietiniai miltai*, ruginiai miltai* 23%, cukrus*, ruginis salyklas*, kmynai*, vanduo, druska. * - ekologiškos sudedamosios dalys.
100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 893 kJ/214 kcal; riebalai - 0,11 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,11 g; angliavandeniai - 44,04 g, iš kurių cukrų - 3,98 g; skaidulinės medžiagos 6,42 g; baltymai - 5,86 g, druska - 0,81 g.