Pilno grūdo aromatingi, išskirtinio skonio juodieji ryžiai, kurių spalva gan reta ir labai vertinama. Skanūs virti ir pagardinti aliejumi arba sviestu. Tinka valgyti vienus ar naudoti kaip garnyrą prie žuvies ar mėsos. Turi daug fosforo ir magnio.
Juodieji ryžiai kilę iš Kinijos, tačiau šiandien yra auginami ir Italijoje.
Paruošimas: virti 35 min.
Italijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.
Maistinė vertė (100 g) - 1377 kJ/325 kcal: riebalų 3.4 g (iš jų sočiųjų 0.9 g), angliavandenių 63.7g (iš jų cukrų 1.2 g), baltymų 9.9 g, druskos 0.002 g, fosforo 404 mg (58% RMV), magnio 114 mg (30% RMV).
RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiems.
Fosforas padeda palaikyti normalią energijos apykaitą, ląstelių membranų funkciją, svarbus normaliai kaulų ir dantų būklei.