Naujausi produktai

Apklausa
Ar valote liežuvį?


Traiškyti linų sėmenys, ekologiški (200 g)

Kaina: 2.02€
Kaina be PVM: 1.67€
Gamintojas: Bauck Hof
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Turtingi Omega-3 riebalų rūgštimis. Riebalų rūgštys geriau pasisavinamos iš traiškytų sėmenų.

Tinka barstyti ant sumuštinių, bulvių, salotų, sausų pusryčių, sriubų, jogurto, varškės, kepinių, kitų patiekalų.

Gali būti javų, lubinų, riešutų, garstyčių, sezamo, sojos pėdsakų.

Maistinė vertė (100 g) 2201 kJ/533 kcal: baltymų 19,9 g, angliavandenių 5,3 (iš jų cukrų 1,2) g, riebalų 43,5 (iš jų sočiųjų 4,1, mononesočiųjų 7,6, polinesočiųjų 31,5: linolio (Omega-6) 7, alfa-linoleno (Omega-3) 24,4) g, skaidulų 20,4 g, natrio 0,05 g.

Turi daug skaidulių ir alfa linoleno (Omega-3) esminės riebiosios rūgšties. Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas. 
Alfa-linoleno rūgštis padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiamas poveikis pasireiškia per parą suvartojant 2 g alfa linoleno rūgšties. Tokį kiekį turi 8 gramai traiškytų linų sėmenų.

Vokietijoje pagamintas ir sertifikuotas ekologiškas produktas.

******************

Žolininkė Ona Vaškelevičiūtė-Zakarauskienė savo knygoje „Dzūkijos žolelės gydo“ (leidėjas UAB „Gimtinės šaltinis“) pateikia tokių naminių vaistų receptų:
- malšina kosulį ir padeda atsikosėti: 2 arb. š. susmulkintų linų sėklų praskiesti stikline verdančio vandens; šio mišinio gerti po 100-150 ml 2-3 kartus per dieną. Šis mišinys taip pat laisvina vidurius.
- odos ligų ir nudegimų gydymas: 20 g susmulkintų linų sėklų sumaišyti su vandeniu, pakaitinti ir užtepti ant odos ligų ir nudegimų pažeistų vietų.

Patiekalų receptai:

Sausi pusryčiai su linų sėmenimis
1 bananas, 100 g avižų dribsnių, 2 v.š. smulkintų sėmenų, 50 g džiovintų vaisių, 1 v.š. riešutų, 50 g šviežių vaisių. Vaisius susmulkinti, viską sumaišyti ir patiekti su 150 ml pieno arba natūraliu jogurtu.
  
Keptos daržovės su linų sėmenimis

2 didelės morkos, 4 vidutinio dydžio bulvės, 1 poras, 250 ml daržovių sultinio, 1 česnako galvutė, 1 a.š. kario miltelių, 1 v.š. saulėgrąžų aliejaus, 2 v.š. smulkintų linų sėmenų. 
Daržoves nuplauti ir supjaustyti kubeliais. Daržoves, česnaką ir karį pakepinti aliejuje, užpilti daržovių sultinį ir uždengus dangtį patroškinti neaukštoje temperatūroje 5-10 min. Paskaninti druska ir pipirais, apibarstyti linų sėmenimis.

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai