Beriame riešutus, probiotikus ir pilame vandenį į Vitamix ar kitą maisto smulkintuvą. Plakame apie 1 min. vidutiniu greičiu, kol riešutai labai gerai susismulkina ir masė tampa vientisa. Verčiame gautą masę į merliuką ar spec. sūrio maišelį ir spaudžiame, kol išbėga visas skystis. Užsukame merliuką ir įdėję į stiklainį ar kitą indą, prispaudžiame kraštus, kad masė merliuke nesiektų indo dugno (tokiu būdu leisime dar likusiems skysčiams išbėgti), dedame į šiltą (ne karštą!) vietą 24-48 val., kad sūris fermentuotųsi.
Išimame jau susifermentavusį sūrį ir dedame į dubenėlį. Beriame visus likusius ingredientus: smulkintus žalumynus, česnako miltelius, citrinos sultis, aliejų, druską ir prieskonių, pagal skonį. Gerai išmaišome ranka ir krečiame gautą sūrio masę į indą, prispaudžiame ir dedame į šaldytuvą. Palaikius 2-3 val., galime skanauti: tepti ant duonos, dėti į salotas ar mėgautis vienu, kaip sveiku užkandžiu.