kukurūzų kruopos
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Dėl maistinės vertės ir galimybės įvairiai pritaikyti, kukurūzai yra viena iš populiariausių kultūrų visame pasaulyje. Kukurūzuose yra A, B1, B2 vitaminų, niacino ir mineralų: geležies, vario, fosforo bei magnio. Puikiai tinka garnyrui ar košei, apkepams, paplotėliams.
Paruošimas: kukurūzų kruopos verdamos labai dideliame kiekyje vandens santykiu 1:4 arba 1:5. Virti apie 20 min. nuolat maišant.
100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1511 kJ/361 kcal; riebalai - 3,86 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,54 g; angliavandeniai - 69,55 g, iš kurių cukrų - 0,64 g; baltymai - 3,86 g, druska - 0,0 g.