spelta grūdai.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Spelta - itin tinkamas produktas dietinei ir mažų vaikų mitybai, o taip pat kaip papildas sergantiems ir norintiems greitai atgauti jėgas. Šie lukštiniai kvečiai turi daug organizmui svarbių amino rūgščių bei daug daugiau vitaminų ir mikroelementų, nei įprasta kviečimas. Tinka įvairių patiekalų ruošimui ir daiginimui.
Paruošimas: per naktį išmirkyti, ryte perplauti šaltu vandeniu ir virti vandenyje santykiu 1:2 iki 10 min. Galima dar šiek tiek paskrudinti orkaitėje, kad išsipūstų ir patiekti su uogiene, medumi ar kitais saldėsiais.
100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1415 kJ/338 kcal; riebalai - 2,43 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,41 g; angliavandeniai - 70,19 g, iš kurių cukrų - 6,82 g; baltymai - 14,57 g, druska - 0,02 g.