Naujausi produktai



Raudonųjų palmių aliejus, ekologiškas (30 ml), Ölmühle Solling

Kaina: 3.47€
Kaina be PVM: 2.87€
Gamintojas: Ölmühle Solling
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Šalto spaudimo raudonųjų palmių aliejus - atsparus karščiui.

Raudonųjų palmių šalto spaudimo aliejus spaudžiamas iš palmių (lot. Elaeis guineensis) vaisių minkštimo. Jis nerafinuojamas ir nedezodoruojamas, todėl išlaiko savo natūralią oranžinę spalvą, specifinį kvapą ir skonį.

Maistinė vertė (100 g) 900 kcal/3700 kJ: riebalų 100 g (iš jų sočiųjų 49.6 g, mononesočiųjų 38.6 g, polinesočiųjų 11.6 g), angliavandenių 0 g, baltymų 0 g, druskos 0 g.

Aliejus suskystėja temperatūroje virš 24oC.

Atidarius laikyti šaltoje vietoje ir sunaudoti per trumpą laiką.

Raudojųjų palmių aliejaus apie 50% sudaro sočiosios, apie 39% mononesočiosios riebiosios rūgštys, todėl jis atsparus karščiui ir tinka gaminti maistą aukštoje temperatūroje. Dažniausiai naudojamas daržovėms, makaronams ir ryžių patiekalams gardinti, taip pat kepiniams ir kepimui. Palmių, kaip ir kokosų, aliejus yra puikus pakaitalas hidrintiems riebalams konditerijoje.

Naudojamas ir odos priežiūrai. Turėkite omenyje, kad suteikia laikiną gelsvą atspalvį. Kosmetikos pramonėje naudojamas kaip natūralus emulsiklis.

Aliejus būna skaisčiai oranžinės spalvos, tačiau gali būti ir su šviesiomis dėmelėmis. Tai riebalų kristalai. Kristalizavimosi metu iš riebalų kristalų išsiskiria natūralios dažomosios medžiagos (karotenoidai). Riebalai yra šviesesnės spalvos ir kristalizuoti. Dėmelės visiškai išnyksta, kai palmių aliejus pašildomas. Testas: su plaukų fenu pašildyti stiklainį, dėmelės išnyksta. Jei pašildysite tik vieną pusę, dėmelės liks tik kitoje pusėje - taip galima geriau palyginti.

Vokietijoje pagamintas ir sertifikuotas ekologiškas produktas.

Kokybė, o ne kiekis – toks "Ölmühle Solling" devizas. Nuo 1995 m. Gudrun ir Werner Baensch savo nedidelėje įmonėje iš aliejinių augalų sėklų ir riešutų spaudžia aukštos kokybės aliejus. Čia viskas tebedaroma rankomis – pradedant žaliavų perrinkimu, aliejaus spaudimu nedideliais presais ir baigiant filtravimu ir išpilstymu. Šviežiai surinktos aliejinių augalų sėklos ir riešutai iš vietinių ir užjūrio ekologinių ūkių šalto spaudimo būdu perdirbami į vertingus, natūralius augalinius aliejus. Taip išlieka tiek natūralios antrinės augalinės medžiagos bei tipiškas sodrus aliejaus skonis, tiek sveikai ir subalansuotai mitybai reikalingos riebalų rūgštys. Gamtos dovana visiems, vertinantiems rinktinių ekologiškų aliejų kokybę.

********************

Kadangi Lietuvos ir ES įstatymai leidžia gamintojams ir pardavėjams rašyti apie maisto produktų įtaką sveikatai tik specifinius, sunormintus teiginius, besidomintiems siūlome skaityti specialią literatūrą.

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) palmių aliejus yra geras vitamino E šaltinis: daugiausiai tokotrienolio ~80 mg/100 g. Šalto spaudimo palmių aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais - daugiausiai turi β-sterolio (~57 mg/100 g).

Augaliniai steroliai (stanoliai) padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiamas poveikis atsiranda per parą suvartojant ne mažiau kaip 0.8 g augalinių sterolių (stanolių). Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Raudonųjų palmių aliejus yra natūralus šaltinis karotenoidų, kurie žmogaus organizme virsta vitaminu A. Be to, kadangi karotenoidų įsisavinimui yra svarbūs riebalai, palmių aliejus yra labai dėkingas produktas. Plačiau apie palmių aliejų skaitykite straipsnyje.

Konditerijoje plačiai naudojami hidrinti nesočiosiomis rūgštimis turtingi pigesni vietinių kultūrų aliejai (sojų, rapsų, saulėgrąžų). Jie itin patrauklūs kainos, skonio laikymo trukmės prasme, tačiau hidrinant nesočiuosius riebalus susidaro sveikatai itin kenksmingos transriebiosios rūgštys. Vietinių gamintojų (ypač JAV) protekcionistinė veikla buvo viena priežasčių, kodėl apie palmių ir kokosų aliejus paskleista tiek moksliškai nepagrįstos neigiamos informacijos. Apie palmių aliejų, jo savybes ir šmeižiančias kompanijas ir mokslinius tyrimus plačiau galima paskaityti (anglų k.)

http://www.coconutresearchcenter.org/article10027.htm.

Dabar neretai tenka išgirsti raginimus nevartoti palmių aliejaus, nes palmėms auginti kertamos džiunglės. Tačiau ekologiškas standartas kaip tik ir numato mažiausiai gyvajai gamtai kenkiantį ūkininkavimo būdą, kuris tikrai nenumato miško kirtimo siekiant išplėsti naudingus plotus. (Visiškai gamtai nekenkti žmogus gali tik apskritai neūkininkaudamas).

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai