kanapių sėklos.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Kanapės - puikus dietinis produktas. Jose gausu žmogaus organizmui ypač reikalingų Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, vitaminų.
Vartojimas: geriausia vartoti sumaltas sėklas. Nelukštentos kanapių sėklos vartojamos ir tradiciniams patiekalams gaminti, valgomos su daržovėmis, beriama į įvairius patiekalus, salotas, sriubas. Jomis galite paskaninti ir lėtaeigio kepimo būdu gaminamą duoną.
100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1532 kJ/370 kcal; riebalai - 31,7 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,0 g; angliavandeniai - 0,50 g, iš kurių cukrų - 0,0 g; baltymai - 21,20 g, druska - 0,0 g.