Juodosios kynvos grūdai
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Juodosios kynvos skonis panašus į rudųjų ryžių, tačiau tekstūra panašesnė į kuskuso. Kynvą galima valgyti kaip karštą košę - su prieskoniais arba saldžią su pienu (kokosų, sojų ar migdolų), riešutais ar vaisiais; šaltą su pupelėmis, moliūgų sėklomis ir žalumynais kaip salotas, dėti į sriubas ir troškinius, daigintas barstyti ant įvairių patiekalų.
Paruošimas: kynvas šiek tiek pamirkyti šaltame vandenyje. Tuomet virti vandenyje santykiu 1:2 25-30 min.
100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1539 kJ/368 kcal; riebalai - 6,10 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,7 g; angliavandeniai - 57 g, iš kurių cukrų - 1,4 g; skaidulinės medžiagos 7 g; baltymai - 14 g, druska - 0,01 g.