Bananų duonos ruošinys su avižomis ir šokoladu, ekologiškas (350g)
Neišmeskite gerai sunokusių bananų! Štai Jums idėja, kur galite juos panaudoti. Greitai ir paprastai pasigaminsite drėgną ir labai skanią bananų duoną.
Šis „Arthur & The Sisters“ ekologiškas pilno grūdo speltų miltų bananų duonos ruošinys su avižomis ir šokoladu patiks visai šeimai. Turi daug skaidulinių medžiagų.
Papildomai reikės: 125 g jogurto, 2 kiaušinių, 3 šaukštų alyvuogių ar kito aliejaus, 4 gerai prinokusių bananų (apie 400 g).
Paruošimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C ir pasiruoškite kepimo formą įklodami į ją kepimo popierių. Tuomet pasiruoškite visus šviežius ingredientus. Bananus, jogurtą, kiaušinius ir aliejų sutrinkite rankiniu plaktuvu dubenyje. Į tą patį dubenį supilkite bananų duonos ruošinį ir viską gerai išmaišykite. Į paruoštą kepimo formą supilkite tešlą ir kepkite 40-45 min. Iškepus pyragui, leiskite jam 10 min. pravėsti kepimo formoje, o tada išimkite pyragą iš kepimo formos ir leiskite jam visiškai atvėsti ant grotelių.
Patarimas: norėdami suteikti pyragui traškumo, įdėkite į paruoštą tešlą 50 g graikinių riešutų.
Ruošinį rekomenduojama laikyti vėsioje ir sausoje vietoje. Iškepta bananų duona gali stovėti šaldytuve 5 dienas, o jei nespėjate suvalgyti, užšaldykite ją padalinę porcijomis.