avinžirniai
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Ekologiški avinžirniai DU MEDU (500g.)
avinžirniai
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Avinžirniai (turkiški žirniai) - nepakeičiamas sveikos mitybos komponentas. Maistingi, turi daug organizmui reikalingų medžiagų: baltymų, ląstelienos, vitaminų, mineralų. Skanūs vieni su įvairiais padažais, dedami į troškinius, sriubas, salotas, gaminamas humusas, kepsneliai.
Paruošimo būdas: prieš ruošiant bent 12val. pamirkyti, virti apie 35min.
100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1470 kJ/346 kcal; riebalai - 4,6 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,60 g; angliavandeniai - 44,50 g, iš kurių cukrų - 10,70 g; baltymai - 21,70 g, druska - 0,06 g.