Naujausi produktai



Arbata KEIKO Matcha Premium dekoratyvinėje dėž., eko. (30g)

Kaina: 21.97€
Kaina be PVM: 18.16€
Gamintojas: Shimodozono
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Matcha yra į miltelius susmulkinta japoniška žalioji arbata, iš kurios su karštu vandeniu suplakamas nuostabus energetinis gėrimas.

Skirtingai nuo užplikomų arbatos lapelių, kai gaunamos tik vandenyje tirpstančios medžiagos, geriant Matcha, gaunamos visos medžiagos 100%, taip pat ir riebaluose tirpstantys vitaminai bei veikliosios medžiagos.

Kofeino vienoje Matcha porcijoje (2 g miltelių/100 ml vandens) yra 64 mg, kas yra daugiau nei žaliojoje arbatoje (20 mg), bet šiek tiek mažiau nei kavoje (80 mg).

KEIKO Matcha gaminama iš pirmojo skynimo arbatos, auginamos iki 90% šešėlyje. Taip augaluose pasigamina daug chlorofilo, taninų ir kofeino, bet mažai karčiųjų medžiagų. Nuskintus lapelius išgarinus, išdžiovinus ir sulaužius lapų audinys oro srovėje atskiriamas nuo lapo gyslelių. Tai būtina, gaminant tradicinę Matcha, nes akmeniniuose malūnėliuose galima sumalti tik į dribsnius panašias lapo audinio daleles, vadinamas Tencha.

Matcha paruošimas

Matcha paruošti yra lengviau, nei gali pasirodyti. Per arbatos ceremoniją arbatos milteliai dozuojami specialiu bambukiniu šaukšteliu ir suplakami dideliame Matcha dubenėlyje. Galima suplakti ir nedideliu rankiniu plaktuvu arba elektriniu pieno plaktuvu.

Yra du paruošimo būdai: skysta Matcha (Usucha) ir tiršta Matcha (Koicha).

Norėdami pagaminti Usucha, į karštu vandeniu pašildytą, tuščią dubenėlį įberkite vieną-du specialius šaukštelius (arba vieną nubrauktą arbatinį šaukštelį) Matcha. Miltelius užpilkite 70-100 ml virinto 80oC temperatūros vandens. Dubenėlis turėtų būti pripildytas ne daugiau, kaip trečdaliu. Staigiais rankos judesiais bambukine šluostele  plakite Matcha apie 20 sek., kol paviršiuje susidarys švelnios putos.

Ruošiant tirštą Matcha, arbatos miltelių kiekis dvigubinamas, o vandens kiekis mažinamas. Taip susidaro tirštos konsistencijos kvapnios putos.

Daugiau apie KEIKO arbatas (angliškai).

Daugiau apie arbatą: jos istoriją, poveikį sveikatai, rūšis, paruošimo būdus (angliškai)

 

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai