Traškios džiovintos saldžiosios bulvės, ekologiškos (26 g)
„VitaSnack“ ekologiškos traškios saldžiosios bulvės – džiovintos žemoje temperatūroje nauja unikalia technologija. Skanu valgyti vienas – maistingas ir sveikas užkandis! Taip pat tinka dėti į salotas, sriubas, padažus ar kitus patiekalus, patiekti kaip garnyrą. Turi daug skaidulinių medžiagų, yra geležies šaltinis.
Ekologiški „VitaSnack“ vaisiai, uogos ir daržovės:
• Be pridėto cukraus ir druskos (sudėtyje yra tik natūralių cukrų ir druskos).
• Be dažiklių, konservantų ir kitų priedų.
• Nauja unikali džiovinimo technologija vakuume, žemoje temperatūroje. Jos esmė – išlaikyti vitaminus, mineralus, antioksidantus ir to augalo tekstūrą. Savo traškumu šiek tiek primena daržovių traškučius, šiek tiek liofilizuotus, bet skiriasi būtent unikaliu traškios tekstūros išlaikymu.
• Puikus intensyvus skonis.
• Gaminama tik iš sezoninių, ekologiškai užaugintų šviežių vaisių ir daržovių.
• Termiškai neapdorota – nekepta ir nešaldyta.
• Tinka žaliavalgiams (raw) ir veganams.
• Be glitimo.
26 g džiovintų saldžiųjų bulvių atitinka 110 g šviežio produkto (≈1 bulvė).
Kilmės šalis: Ispanija.
Ispanijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.
Sudedamosios dalys: ekologiškos saldžiosios bulvės (sezoninės) 100%.
Maistinė vertė (100 g) – 1478 kJ/354 kcal: riebalų 1.1 g (iš jų sočiųjų 0.2 g), angliavandenių 80.5 g (iš jų cukrų 37.5 g), skaidulinių medžiagų 10.2 g, baltymų 4.2 g, druskos 0.16 g, geležies 2.5 mg (18% RMV).
RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiajam.
Geležis svarbi normaliai: pažinimo funkcijai, energijos apykaitai, raudonųjų kraujo kūnelių ir hemoglobino susidarymui, deguonies pernešimui organizme; normaliai imuninės sistemos veiklai. Geležis padeda mažinti nuovargį.
Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.