Švelniai skrudintų moliūgų sėklų aliejus, eko. (100ml)

Naujausi produktai

Apklausa
Ar valote liežuvį?


Švelniai skrudintų moliūgų sėklų aliejus, eko. (100ml)

Kaina: 8.21€
Kaina be PVM: 6.79€
Gamintojas: Ölmühle Solling
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Ekologiškas šalto spaudimo švelniai skrudintų moliūgų sėklų aliejus. Geras vitamino E šaltinis. Labai skanus - išgelbės bet kokį padažą.

Spaudžiamas šaltuoju būdu iš Vokietijoje, Vengrijoje, Slovėnijoje arba Kinijoje ekologiniuose ūkiuose užaugintų moliūgų sėklų. 
10% sėklų paskrudinamos 50⁰C temperatūroje, 90% dedama neskrudintų. Taip aliejuje išlieka visos naudingosios medžiagos, o skonis įgaunamas sodresnis.

Stipraus gero skonio, tamsios spalvos moliūgų šalto spaudimo aliejus naudojamas salotoms, padažams, mirkalams, sriuboms, ryžių, daržovių, mėsos ir saldiems patiekalams gardinti. Geriausiai tinka pilti į jau paruoštus patiekalus, bet trumpai troškinti galima. Tinka marinuoti. Kepti netinka.
Ypač plačiai naudojamas Austriškoje ir Vengriškoje virtuvėje bei Vokiečių liaudies medicinoje.

Apie 50% sudaro poli-nesočiosios riebalų rūgštys (linoleno), apie 32% - mononesočiosios, 18% - sočiosios.
Remiantis [1], šalto spaudimo moliūgų aliejus yra geras vitamino E šaltinis: turi apie 80 mg/100 g gama-tokoferolio, kas sudaro beveik 7 kartus daugiau nei rekomenduojama paros norma.

Laikyti vėsioje tamsioje vietoje. Laikomas 15-20⁰C temperatūroje išlieka šviežias iki metų.

Vokietijoje pagamintas ir sertifikuotas ekologiškas produktas.

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Kokybė, o ne kiekis – toks "Ölmühle Solling" devizas. Nuo 1995 m. Gudrun ir Werner Baensch savo nedidelėje įmonėje iš aliejinių augalų sėklų ir riešutų spaudžia aukštos kokybės aliejus. Čia viskas tebedaroma rankomis – pradedant žaliavų perrinkimu, aliejaus spaudimu nedideliais presais ir baigiant filtravimu ir išpilstymu. Šviežiai surinktos aliejinių augalų sėklos ir riešutai iš vietinių ir užjūrio ekologinių ūkių šalto spaudimo būdu perdirbami į vertingus, natūralius augalinius aliejus. Taip išlieka tiek natūralios antrinės augalinės medžiagos bei tipiškas sodrus aliejaus skonis, tiek sveikai ir subalansuotai mitybai reikalingos riebalų rūgštys. Gamtos dovana visiems, vertinantiems rinktinių ekologiškų aliejų kokybę.

*****************************
Dėl aktyviomis biologinėmis medžiagomis turtingos sudėties moliūgų sėklų aliejus plačiai naudojamas liaudies medicinoje, visų pirma organizmui valyti nuo parazitų. Liaudies medicinoje žinomas šio aliejaus teigiamas poveikis prostatai bei šlapimtakių veiklai, sudirgintam žarnynui.

Kadangi Lietuvos ir ES įstatymai leidžia gamintojams ir pardavėjams rašyti apie maisto produktų įtaką svaikatai tik specifinius, sunormintus teiginius, besidomintiems siūlome skaityti specialią literatūrą. Kaip rodo mūsų ieškojimai šioje srityje, labai išsami, įdomi ir naudinga knyga apie įvairių aliejų poveikį žmogaus sveikatai yra Udo Erasmus "Fats that Heal Fats that Kill", Alive Books, Canada 1993.

Techninės informacijos apie įvairius aliejus rasite vokiškame enciklopediniame leidinyje:
[1] S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger "Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele", Springer-Verlag, Wien 2008.

 

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai