Naujausi produktai



Akcijos

Perkamiausi

Datulės

Datulės

Maistinės savybės

Datulės yra puikus angliavandenių, suteikiančių energiją, šaltinis. Datulėse esantys paprastieji cukrūs yra lengviau virškinami ir įsisavinami, nei rafinuotas cukrus ar kukurūzų sirupas. Maistinės skaidulos (ląsteliena). Datulės turi daug maistinių skaidulų, tirpių ir netirpių, gerinančių virškinimą. Datulės reguliuoja žarnyno veiklą, valo nuo kenksmingų medžiagų.  Taninai - aktyvūs antioksidantai sudarantys stiprius cheminius junginius su svetimkūniais patenkančiais į mūsų organizmą: baltymais, metalais, alkaloidais ir rūgštimis, ir pašalina juos iš mūsų kūno. Ekspertai teigia, kad taninai valo organizmą. Vitaminas A - puoselėja regą, kovoja su plaučių ir burnos ertmės vėžiu. Antioksidantai flavanoidai. Datulės turi daug antioksidantų flavanoidų, kurie apsaugo žarnyną nuo laisvųjų radikalų ir toksinų. Datulių vartojimas apsaugo nuo žalingo aplinkos poveikio. Zeaksantinas. Datulėse yra tokie antioksidantai flavanoidai kaip zeaksantinas ir liuteinas, padedantys neutralizuoti žalingą deguonies laisvųjų radikalų poveikį. Datulių vartojimas užkertą kelią prostatos, kasos, plaučių, storosios žarnos vėžiui. Zeaksantinas padeda kovoti su geltonosios dėmės degeneracija, amžiaus sukeltomis akių ligomis. Geležis. Datulėse yra didelė geležies koncentracija. Geležis yra svarbi raudonųjų kraujo kūnelių dalis ir sąlygoja deguonies apykaitą organizme. Kalis. Datulių vartojimas padeda sureguliuoti kraujo spaudimą ir širdies susitraukimų dažnį. Mineralai. Datulėse yra tokių mineralų - mangano, vario, magnio ir kalcio. Datulių vartojimas padeda geriau absorbuoti kalcį, reikalingą kaulų augimui, ir magnį, stiprinantį kaulus. Manganas dalyvauja raudonųjų kraujo kūnelių gamyboje. B grupės vitaminai ir K vitaminas.  Datulėse gausu B grupės vitaminų. Jie padeda organizmui įsisavinti angliavandenius, baltymus ir riebalus. K vitaminas dalyvauja kaip kraujo koaguliantas ir dalyvauja kaulų atsinaujinimo procesuose.

Gydomosios datulių savybės

Vidurių užkietėjimas. Datulių vartojimas sąlygoja sveiką žarnyno veiklą, veikia kaip laisvinamieji. Žarnyno sutrikimai. Datulės turi nikotino rūgšties, padedančios išlaikyti sveiką žarnyno veiklą, stabdo bakterijų dauginimąsi. Datulės skatina gerųjų bakterijų dauginimąsi ir pašalina netinkamą florą iš žarnyno. Svorio netekimas.  Datulėse yra daug baltymų, riebalų, cukraus ir vitaminų, suteikia organizmui daug maistingų medžiagų. Tinka vartoti žmonėms netekusiems svorio. Silpna širdis. Datulės gali pagelbėti kovojant su širdies ligomis. Jų vartojimas (mažiausiai 2 kartus per savaitę) sąlygoja sveiką širdies darbą. Sumažėjęs lytinis aktyvumas. Lytinis aktyvumas yra svarbus normaliam žmogaus gyvenimui. Ožkos piene išmirkytos datulės, paskanintos kardamonu ir medumi padidina seksualinį aktyvumą. Viduriavimas. Datulėse yra kalio svarbaus stabdant viduriavimą. Datulių vartojimas mažais kiekiais reguliuoja viduriavimą. Apsinuodijimas. Datulės padeda pašalinti toksines medžiagas iš organizmo, mažina liekamuosius apsinuodijimo reiškinius. Žarnyno vėžys. Datulės yra lengvai virškinamos ir padeda kovoti su žarnyno vėžiu, sąlygoja sveiką žarnyno ir virškinimo veiklą.    



Rekomenduojame
0.00€
Pirkti
0.00€
Pirkti
0 Komentaras (-ai) "Datulės"

Komentuoti

Jūsų vardas:


Komentaras: Pastaba: HTML neverčiamas!

Įveskite saugos kodą: