Labai geras aukštos kokybės baltymų šaltinis.
Paruošimas: mirkyti 8-12 val, virti 1 val. ant vidutinės arba 3 val. ant silpnos ugnies. Nors pupelės gali atrodyti išvirę ir anksčiau, ilgai virti reikia, kad geriau įsisavintume baltymus.
Tinka gaminti sriubas, kepinius, užtepus. Labai tinka daiginti.
Maistinė vertė (100 g) 370 kcal/1551 kJ: baltymų 35.9 g, angliavandenių 15.8 g (iš jų cukrų 1 g), riebalų 18.6 g (iš jų sočiųjų - pėdsakai), natrio - pėdsakai.
Turi daug baltymų, mažai cukrų, neturi sočiųjų riebalų.
Būna žmonių, alergiškų sojai. Gali būti riešutų, sėklų, glitimo, kviečių pėdsakų.
Didžiojoje Britanijoje sertifikuotas ekologiškas produktas.
**********************
Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com), virtos sojos pupelės turi daug mangano ir vario - 40% RPN (rekomenduojamos paros normos), fosforo (35% RPN), geležies (36% RPN). Taip pat yra vitamino K (26%), vitamino B2 (21%), foliatų (27%), magnio (23%) šaltinis. Sojos pupelių baltymai laikomi vertingais, nes turi 9 esmines amino rūgštis.