rudieji apvalūs ryžiai
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Ekologiški rudieji apvalūs ryžiai DU MEDU (500g.)
rudieji apvalūs ryžiai
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Rudieji ryžiai yra maistingiausia ryžių rūšis. Per apdirbimo procesą, kurio metu ryžiai tampa baltais, prarandama daugiau negu 60% maistingųjų medžiagų, todėl rudieji yra vieni sveikiausių ryžių, turintys daugiau skaidulų, reguliuojančių virškinimo sistemą. Ruduosiuose ryžiuose gausu riebalų rūgščių, mangano, fosforo, geležies, B grupės vitaminų. Apvalūs ryžiai nepakeičiami gaminant košes, pudingus, apkepus, pyragus, taip pat suši.
Paruošimas: trumpai pamirkyti ir perplauti ryžius. Virkite vandenyje arba sultinyje santykiu 1:2 apie 40 min., o išvirus dar leisti ryžiams 10 min. pabrinkti.
100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1490 kJ/352 kcal; riebalai - 2,68 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,54 g; angliavandeniai - 72,70 g, iš kurių cukrų - 1,0 g; baltymai - 7,50 g, druska - 0,0 g.