Štai tokiu tortu vakar mane vaišino žaliavalgė draugė. Pavadinčiau jį - Saldi nuodėmė. Tačiau geroji žinia ta, kad jis visai nėra nuodėmingas. Žalias maistas- ne tik labai skanus, tačiau ir sveikas.
Taigi, šiam tortui pagaminti mums reikės:
* 2-3 bananų;
* pusė puodelio lazdyno riešutų;
* 1/3 puodelio datulių;
* 3 v.š. raw kakavos miltelių;
* 2 v.š. medaus arba agavos nektaro;
* 3 v.š. kokosų aliejaus.
Eiga:
Pirmas sluoksnis. Sublendinam datules su lazdyno riešutais. Padaliname į dvi dalis. Vieną dalį rankų pagalba išminkome ir formuojame tortuko pagrindą.
Antras sluoksnis. Dedame pjaustytus griežinėliais bananus.
Trečias sluoksnis. Išminkome antrą likusią dalį datulių ir lazdyno riešutų ir dedame ant bananų.
Ketvirtas sluoksnis. Bananai.
Penktas sluoksnis. Sumaišome medų, kakavą ir kokosų aliejų (ištirpintą). Ir apipilame tortuko viršų.
Dedame i šaldytuvą, palaikome bent porą valandų ir skanaus.
Už receptą dėkojame Airinai Andriukevičienei.