Pasigaminti riešutų pieną yra labai paprasta. O gerti tokį pieną yra daug sveikiau nei greitai augančiam veršiukui skirtą karvės pieną.
Reikės: * 1 puoduko mėgiamų riešutų (man skaniausia iš migdolų);
* 4-5 datuliu (galima ir be ju);
* 2-3 puodeliai vandens.
Gaminimas:
Užmerkite riešutus 8-12 valandų (patogiausia nakčiai). Per šį laiką riešutuose aktyvuosis enzimai ir taps lengviau virškinami. Išmirkę riešutai padidės beveik 2 kartus. Jei norite, kad pienas būtų baltas baltas, galite nulupti riešuto odeles. Tai padaryti lengviausia juos 5 sekundėms įmerkus į verdantį vandenį (žinoma, taip prarasite ir dalį riešutų gyvybingumo). Kai esate pasiruošę – įpilkite vandens ir su maišytuvu gerai viską sutrinkite. Vandens galite pilti 2-3 kartus daugiau nei riešutų (kaip kam patinka). Jei prieš maišydami įmesite kelias datules – pienas bus šiek tiek saldesnis. Jas, beje, irgi galite užmerkti pusvalandžiui – bus minkštesnės.
Toliau belieka viską perkošti per sietelį arba sūrio gaminimui naudojamą marlę. Pienas gatavas. Riešutų minkštimą galima panaudoti sausainių ar kitų patiekalų gamybai.