Naujausi produktai

Apklausa
Ar valote liežuvį?


Akcijos

Perkamiausi

Raw riešutų sūris-Feta

Raw riešutų sūris-Feta
Raw riešutų sūris - A la Feta
 
Ingredientai:
 
  • Apie 300 g. 8-10 val. mirkytų, nuluptų migdolų arba anakardžių riešutų;
  • 250 ml. vandens;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio probiotikų miltelių;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio džiovinto česnako miltelių;
  • 1/2 arbatinio šaukštelio Himalajų druskos;
  • Saujelė smulkintų krapų;
  • Žiupsnelis smulkintų petražolių;
  • Žiupsnelis smulkinto baziliko;
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus (raw);
  • Šaukštas citrinos sulčių;
 
Paruošimas:
 
Beriame riešutus, probiotikus ir pilame vandenį į Vitamix ar kitą maisto smulkintuvą. Plakame apie 1 min. vidutiniu greičiu, kol riešutai labai gerai susismulkina ir masė tampa vientisa. Verčiame gautą masę į merliuką ar spec. sūrio maišelį ir spaudžiame, kol išbėga visas skystis. Užsukame merliuką ir įdėję į stiklainį ar kitą indą, prispaudžiame kraštus, kad masė merliuke nesiektų indo dugno (tokiu būdu leisime dar likusiems skysčiams išbėgti), dedame į šiltą (ne karštą!) vietą 24-48 val., kad sūris fermentuotųsi.
 
Išimame jau susifermentavusį sūrį ir dedame į dubenėlį. Beriame visus likusius ingredientus: smulkintus žalumynus, česnako miltelius, citrinos sultis, aliejų, druską ir prieskonių, pagal skonį. Gerai išmaišome ranka ir krečiame gautą sūrio masę į indą, prispaudžiame ir dedame į šaldytuvą. Palaikius 2-3 val., galime skanauti: tepti ant duonos, dėti į salotas ar mėgautis vienu, kaip sveiku užkandžiu.
 
Laikyti tokį sūrį šaldytuve galima iki 5-6 dienų.
 
Skanaus!


Rekomenduojame
4 Komentaras (-ai) "Raw riešutų sūris-Feta"
GrinGrin - 2014/01/17

Sveiki, taip tinka, tik ziurekite, kad butu naturalus, ne sintetiniai. :)
Lina - 2014/01/17

Ar tinka probiotikai iš vaistinės?
GrinGrin - 2013/09/13

Galite naudoti bet kokius ekologiškus probiotikus.
Audra - 2013/09/13

Kokius probiotikus suriui naudojat?

Komentuoti

Jūsų vardas:


Komentaras: Pastaba: HTML neverčiamas!

Įveskite saugos kodą: