Ingredientai:
2 puodeliai ekologiškų avižų kruopų;
1/2 tarkuoto šviežio obuolio (apie 2 vidutiniai obuoliai);
1 puodelio kedro riešutų;
1 puodelio džiovintų spanguolių;
1 puodelis džiovintų razinų;
1/2 puodelio datulių be kauliukų, grubiai kapotų;
4 šaukštai organinių nerafinuoto kokosų aliejus
3 - 4 šaukštai RAW Agavos nektaro, priklausomai nuo skonio;
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono;
1/2 šaukštelio malto imbiero;
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (alcohol free);
1-2 šaukštai šviežiai tarkuotų citrinų žievelių (1 vidutinė citrina), priklausomai nuo skonio;
Žiupsnelis jūros druskos;
Paruošimas:
1. Grubiai sukapokite kedro riešutus maisto smulkintuvu ir berkite į dubenį;
2. Į maisto smulkintuvą sudėkite: avižas, vanilę, cinamoną, imbierą, druską ir gerai susmulkinkite;
3. Pridėkite grubiai smulkintas datules, citrinos žieveles, obuolius bei kokosų aliejų ir viską vėl susmulkinkite;
4. Labai gerai sumaišykite gautą masę su dubenyje esančia mase ir likusiais ingredientais, kol gausite tolygią masę;
5. Paragaukite ir pridėkite, jei reikia, papildomo skonio (citrinos žievelės, agavos arba cinamono);
6. Rankomis lipdykite norimos formos sausainius ir dėkite ant dehidratoriaus lakštų;
7. Džiovinkite 42 laipsnių temp. 24h, arba priklausomai nuo to, kaip mėgstate.
8. Patiekite su kokosų, migdolų, sojos ar kitu augaliniu pienu.
Skanaus!