Blyneliai yra labai universalus patiekalas, kadangi jie gali būti ruošiami tiek saldūs, tiek sūrūs, priklausomai nuo įdarų, kurie gali būti patys įvairiausi, kiekvienam skoniui. Tokie blyneliai yra kupini naudingų elementų, turi mažai kalorijų, tad tiks figūrą tausojantiems ir, dažniausiai, atsisakantiems tokių gardumynų, žmonėms.
Grin Grin siūlo išmėginti skanučius bananinius blynelius, su šokolado kremu ir uogomis.
Ingredientai
Blyneliams:
3-4 sunokę, lupti bananai;
3 valg. šaukštai linų sėmenų miltelių;
Šaukštas kakavos;
Saujelė datulių;
Kremui:
1-2 avokadai;
1-2(pagal skonį) valg.šaukštai kakavos;
Pusė puodelio RAW agavos nektaro ar kito saldiklio;
Paruošimas
Blyneliai:
Dedame visus ingredientus į galingą maisto smulkintuvą ir dideliu greičiu viską labai gerai susmulkiname, kol tekstūra tampa kreminė ir tolygi, be gumulėlių;
Dedame masę šaukštu ant dehidratoriaus lakštų, padarome norimą blynelių formą ir džioviname geriausia per naktį, 42-45 laipsnių temperatūroje. Patikriname itin atsargiai, ar blyneliai jau norimos tekstūros.
P.S.: Blynelius tikrinkite panašiai, kaip moterys lakuotus nagus. Jei per anksti liesite blynų paviršių, rizikuosite sugadinti blynelius. Tad tikrinkite tik tuomet, kai būsite ganėtinai tikri, kad nerizikuojate.
Kremas:
Visus ingredientus gerai susmulkiname galingu maisto smulkintuvu. Paragaujame ir reguliuojame saldumą: jei per saldu – dedame dar kakavos, jei per kartu – daugiau saldiklio ir vėl perplakame.
Patiekiame blynelius su kremu ir mėgiamomis uogomis ar vaisiais.
Skanaus!