Ingredientai:
3-5 (priklauso nuo gaminamo kiekio) prinokę avokadai;
Keletas mėtos lapelių (pagal skonį);
Laimas;
1 puodelis kakavos sviesto;
Pusė puodelio šviesaus agavos nektaro arba medaus;
Puodelis kokoso drožlių;
Pusė puodelio kokosų kremo;
Puodelis datulių;
Paruošimas:
Pagrindui paruošti imame kokoso drožles, suberiame į maisto smulkintuvą ir smuliname su kremu, datulėmis bei 3-4valg. šaukštais kakavos sviesto iki tol, kol masė gerai susismulkina ir tampa vientisa. Formuojame pyrago pagrindą formoje, kurią naudosite, slegiame rankomis ir dedame į šaldytuvą, kol ruošime užpildą.
Avokadus, mėtos lapelius, laimo sultis, kakavos sviestą bei saldiklį smulkiname maisto smulkintuvu, kol masė taps itin tolygi ir neliks jokių gumulėlių ar mėtos lapelių gabalėlių. Ragaujame ir taisome tekstūrą, jei reikia.
Ptikriname masės tinkamumą: dedame nedidelę dalį masės į šaldytuvą penkiolikai minučių, įsmeigiame pagaliuku ar šaukšteliu ir, jei masė nesubėga į duobutę - ji paruošta teisingai.
Tuomet krečiame masę ant pagrindo ir laikome šaldytuve, geriausia per naktį.
Skanaus!