Naujausi produktai

Apklausa
Ar valote liežuvį?


Peruvinės pipirnės (maca) milteliai, eko (250g)

Kaina: 5.94€
Kaina be PVM: 4.91€
Gamintojas: Supernutrients
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Maca (lot. Lepidium meyenii) – peruvinė pipirnė, natūraliai auganti centrinėje Andų dalyje. Milteliai - džiovinta peruvinės pipirnės šaknis. Vartojama mitybai papildyti. Tinka „žaliai“ mitybai. Turi daug geležies ir kalcio, mažai natrio.

Peruvinės pipirnės šaknys jau daugiau nei 2000 metų vartojamos maistui ir liaudies medicinoje. Šis augalas auga aukštai kalnuose (aukščiau nei 3500 metrų virš jūros lygio) nederlingoje akmenuotoje dirvoje, gali pakęsti iki -10°C. Bandyta auginti ir kitokiame klimate bei dirvoje, tačiau iškilo abejonių, ar kitur užauginti peruvinės pipirnės šakniagumbiai turi tas pačias savybes, nes nesusiformuoja šakniastiebio dalis.

Peru Junin regione maca valgoma dideliais kiekiais – šviežia su mėsa, kepama ant karštų akmenų, džiovinta verdama piene, gaminamas fermentuotas gėrimas „maca chica“, džiovinta šaknis malama į miltus, kurie dedami į kepinius.

Peruvinės pipirnės miltelius galima barstyti ant sausų pusryčių, dėti į kokteilius, kepinius (iki 20% miltų keisti peruvinės pipirnės milteliais), naudoti įvairiems žaliavalgiškiems patiekalams. Vartoti rekomenduojama 10-15 g per dieną.

Maistinė vertė (100 g) – 1229 kJ/289 kcal: baltymų 9.7 g, riebalų 0.6 g (iš jų sočiųjų 0.1 g, mononesočiųjų 0.1 g, polinesočiųjų 0.4 g), angliavandenių 61.3 g (iš jų cukrų 36.2 g), skaidulinių medžiagų 0.5 g, natrio 0.1 g; kalcio 250 g (31% RPN – rekomenduojamos paros normos), geležies 15 mg (107% RPN).

Geležis svarbi normaliai: pažinimo funkcijai, energinių medžiagų apykaitai, raudonųjų kraujo kūnelių kraujodarai ir hemoglobino susidarymui, deguonies pernešimui organizme; normaliai imuninės sistemos veiklai. Geležis padeda mažinti nuovargį.

Kalcis reikalingas normaliai kaulų ir dantų būklei palaikyti. Kalcis svarbus normaliam kraujo krešėjimui, energinių medžiagų apykaitai, raumenų veiklai, virškinimo fermentų veikimui, nervų impulso perdavimui.

„Supernutrients“ peruvinė pipirnė auginama vietinių ūkininkų Carhuamayo provincijoje >4 km aukštyje virš jūros lygio. Sėjama rugsėjį (prasidedant lietingajam sezonui), auga visą žiemą ir kasama gegužę, kai šaknys užauga ~5 cm diametro. Iškastos šaknys paliekamos 10-15 dienų džiūti saulėje. Džiovintos peruvinės pipirnės šaknys vežamos apdorojimui į vietinį fabriką. Ten plaunamos, dezinfekuojamos, susmulkinamos 1 cm gabalėliais ir galutinai išdžiovinamos 45°C temperatūroje. Šie džiovinti gabalėliai malami į smulkius miltelius. Prieš pakuojant atliekamas mikrobiologinis patikrinimas.

Laikyti vėsioje sausoje vietoje.

Peru užaugintas, Didžiojoje Britanijoje supakuotas, sertifikuotas ekologiškas produktas.

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai