Naujausi produktai



Argano riešutų aliejus, ekologiškas (100ml)

Kaina: 16.18€
Kaina be PVM: 13.37€
Gamintojas: Ölmühle Solling
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Ekologiškas šalto spaudimo neskrudintų argano riešutų (lot. Argania spinosa L.) aliejus tinka ruošti maistą ir naudoti kaip kosmetikos priemonę.

Taip pat naudojamas norint pagerinti kasdienės mitybos racioną. Turi daug mononesočiųjų riebiųjų rūgščių. Nerafinuotas ir nedezodoruotas.

Argano aliejus vadinamas skystuoju Maroko auksu. Riešutus tradiciškai renka berberų moterys rankomis nuo 5-6 metrų aukščio argano medžių, augančių Maroke. Aliejus spaudžiamas iš neskrudintų riešutų.

Tinka šaltiems ir karštiems patiekalams ruošti, o ypač ruošiant makaronų padažus, įvairius mirkalus, salotas, žuvies ir mėsos patiekalus. Viduržemio jūros daržovių patiekalams, avių ir ožkų sūriui bei mėsai suteikia egzotiško Maroko virtuvės skonio. Atsižvelgiant į riebalų rūgščių sudėtį (didžiąją dalį sudaro mononesočiosios riebalų rūgštys) argano aliejus tinka net kepimui, jeigu nebūtų toks brangus...
Patarimas: užlašinkite keletą lašelių aliejaus ant jau paruošto patiekalo. Savito, riešutų kvapo argano aliejus patiekalams suteiks ypatingą gamą.

Argano aliejus plačiai naudojamas ir kosmetikoje. Dėl drėkinančio ir elastingumo suteikiančio poveikio apsaugo odą nuo išdžiuvimo.

Maistinė vertė (100 g) 3700 kJ/900 kcal: riebalų 100 g (iš jų sočiųjų 19.3 g, mononesočiųjų 46.2 g, polinesočiųjų 34.5 g), angliavandenių 0.0 g, baltymų 0.0 g, druskos 0.0 g.

Vokietijoje pagamintas ir sertifikuotas ekologiškas produktas.

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Kokybė, o ne kiekis – toks "Ölmühle Solling" devizas. Nuo 1995 m. Gudrun ir Werner Baensch savo nedidelėje įmonėje iš aliejinių augalų sėklų ir riešutų spaudžia aukštos kokybės aliejus. Čia viskas tebedaroma rankomis – pradedant žaliavų perrinkimu, aliejaus spaudimu nedideliais presais ir baigiant filtravimu ir išpilstymu. Šviežiai surinktos aliejinių augalų sėklos ir riešutai iš vietinių ir užjūrio ekologinių ūkių šalto spaudimo būdu perdirbami į vertingus, natūralius augalinius aliejus. Taip išlieka tiek natūralios antrinės augalinės medžiagos bei tipiškas sodrus aliejaus skonis, tiek sveikai ir subalansuotai mitybai reikalingos riebalų rūgštys. Gamtos dovana visiems, vertinantiems rinktinių ekologiškų aliejų kokybę.

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai