Japoninės pupuolės (dar vadinamos aduki pupelės) - mažos rusvos pupelės su balta juostele. Stipraus saldaus riešutų aromato. Tinka virti, daiginti, gaminti vegetarinius maltinukus. Turi daug baltymų ir skaidulinių medžiagų. Be riebalų, mažai cukrų.
Aduki (adzuki, azuki) pupelės yra kilę iš Himalajų. Buvo auginamos Kinijoje ir Korėjoje jau 1000 m. prieš Kr. Plačiai paplitę Kinijoje, Tailande, Japonijoje ir visoje Rytų Azijoje. Pietų Azijos virtuvėje dažniausiai iš japoninių pupuolių, agaro ir cukraus gaminama saldi pupelių pasta. Plačiai naudojamos makrobiotikos mitybos sistemoje, kaip daugiausiai „jang“ turinčios pupelės.
Mirkyti 3-4 val., virti 1 val. Išvirusios būna švelniai rausvos.
Supakuota aplinkoje, kurioje yra riešutų ir sėklų. Gali būti atsitiktinai patekusių akmenukų, nuplaukite ir patikrinkite prieš vartodami.
Maistinė vertė (100 g) 272 kcal/1158 kJ: riebalų 0.5 g (iš jų sočiųjų pėdsakai), angliavandenių 50.1 g (iš jų cukrų 1 g), skaidulų 11.1 g, baltymų 19.9 g, natrio pėdsakai.
Remiantis maistinių medžiagų duomenų baze (nutritiondata.self.com), aduki pupelės turi daug foliatų - 121 mg arba 60% RMV (referencinė maistinė vertė suaugusiems), mangano (0.6 mg, 30% RMV), vario (0.3 mg, 30% RMV). Jos taip pat yra fosforo (24% RMV) ir kalio (27% RMV) šaltinis.
Didžiojoje Britanijoje supakuotas sertifikuotas ekologiškas produktas.