Kepintos grikių kruopos iš ekologiško lietuviško ūkio - skanios ir neperkepintos.
Sudėtis: 100% grikiai.
Paruošimo laikas: 15 min.
Lietuvoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas. Supakuota pagal UAB „Sveiki produktai“ užsakymą.
Grikiai kilę iš kalnuotų Azijos vietovių, šiandien paplitę visame pasaulyje. Jie laikomi vienu maistingiausių augalų žemėje, turtingu vertingais baltymais (juose yra visos amino rūgštys). Kiti tuo pasižymintys augalai: bolivinė balanda (kynva), kanapė, burnotis, soja.
Remiantis maistingumo rodiklių duomenų baze (nutritiondata.self.com), grikiai yra vertingų baltymų - juose yra visos esminės amino rūgštys - šaltinis. Grikiuose yra daug vario (110% RMV - referencinė maistinė vertė suaugusiems), mangano (65%), magnio (62%), fosforo (50%), vitamino B3 (44%). Grikiai yra vitamino B2 (29%), geležies (16%), kalio (23%), cinko (24%), seleno (15%) ir pantoteno rūgšties (20%) šaltinis. Grikių glikemijos indeksas žemas.
Apie grikių naudą galima paskaityti:
- (lietuviškai) http://gyvenimas.delfi.lt/cooking/article.php?id=11785143
- (lietuviškai) http://www.15min.lt/naujiena/zmones/grozisnsveikata/gydomieji-grikiai-53-55881
- (angliškai) http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=11
Sveiki Guodos pastebėjimai apie košes: