raudonosios kynvos grūdai.
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Raudonosios kynvos skonis panašus į rudųjų ryžių, tačiau tekstūra panašesnė į kuskuso. Šios sėklos neturi glitimo, todėl gali būti vartojamos jo netoleruojančių bei pasižymi žemu glikemijos indeksu ir todėl nesukelia cukraus kiekio kraujyje padidėjimo. Virtuvėje jas galima naudoti labai įvairiai - verdant košę, praturtinant troškinius, salotas ar kitus patiekalus.
Paruošimas: kynvas nuplauti šaltu vandeniu ir kelias minutes paskrudinti keptuvėje, kol įgaus riešutų aromatą. Tada santykiu 1:2 virti vandenyje ar sultinyje 15-20 min.
100 g produkto energetinė ir maistinė vertė: 1539 kJ/368 kcal; riebalai - 6,01 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,71 g; angliavandeniai - 57,1 g, iš kurių cukrų - 1,34 g; baltymai - 14,1 g, druska - 0,01 g.