Naujausi produktai

Apklausa
Ar valote liežuvį?


Migdolų sviestas (tamsus), ekologiškas (170g)

Kaina: 8.98€
Kaina be PVM: 7.42€
Gamintojas: Bio Today
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Gardus užtepas - ekologiškas tamsus migdolų sviestas be pridėto cukraus. Naudojamas kaip užtepas arba gaminant karštus patiekalus (pvz., padažus, kepinius). Sudėtyje yra natūralių cukrų. Turi daug skaidulinių medžiagų. Baltymų šaltinis.

Aliejus atsiskiria natūraliai - tiesiog išmaišykite prieš naudodami.

Stiklainėlyje su užsukamu dangteliu.

Sudedamosios dalys: ekologiški migdolai su luobelėmis.

Maistinė vertė (100 g) – 2689 kJ/640.3 kcal: riebalų 50.6 g (iš jų sočiųjų 4.1 g, mononesočiųjų 32.2 g, polinesočiųjų 12.2 g), angliavandenių 19.8 g (iš jų cukrų 4.9 g), skaidulinių medžiagų 10.9 g, baltymų 21 g, druskos 0 g.

*Olandijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Migdolai, kaip ir kiti riešutai, gerai malšina alkį, pasižymi įvairiomis kitomis vertingomis savybėmis.

Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com), migdolai turi daug vitamino E (100 g migdolų yra 218% RMV (referencinė maistinė vertė suaugusiems) vitamino E), mangano (115%), vario (100%), magnio (72%), vitamino B2 (71%), fosforo (69%), kalio (35%), kalcio (33%), cinko (31%). Taip pat yra baltymų, geležies (26%), folio rūgšties (25%), vitamino B3 (21%) šaltinis.

Migdolai turtingi aukštos kokybės baltymų, kuriuose santykinai didelė koncentracija dalinai pakeičiamos L-arginino amino rūgšties. Tačiau vaikams ši amino rūgštis yra esminė (nepakeičiama) ir turi būti gaunama iš maisto. L-argininas taip pat itin svarbus kraujagyslių sveikatai. Migdolų baltymai lengvai pasisavinami. Dėl šių savybių tai puikus maistas vaikams bei pagyvenusiems žmonėms.

Šaltiniai:
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3085/2
- http://whfoods.org/genpage.php?tname=nutrientprofile&dbid=96
- www.nuthealth.org
- Ros, E., L.C. Tapsell, J. Sabaté, 2010. Nuts and berries for heart health. Curr Atheroscler Rep. 12:397–406. 
- Jalali-Khanabadi, B-A., H. Mozaffari-Khosravi, N. Parsaeyan, 2010. Effects of almond dietary supplementation on coronary heart disease lipid risk factors and serum lipid oxidation parameters in men with mild hyperlipidemia. The Journal of Alternative and Complementary Medicine. 16(12):1–5. 
- Casas-Agustench, P., M. Bulló, J. Salas-Salvadó, 2010. Nuts, inflammation and insulin resistance. Asia Pac J Clin Nutr. 19(1):124-130. 
- Kendall, C.W.C., A. Esfahani, J. Truan, K. Srichaikul, D.J.A. Jenkins, 2010. Health benefits of nuts in prevention and management of diabetes. Asia Pac J Clin Nutr. 19(1):110-116.

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai