Naujausi produktai

Apklausa
Ar valote liežuvį?


Lazdynų riešutai, ekologiški (200g)

Kaina: 7.48€
Kaina be PVM: 6.18€
Gamintojas: Bio King
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Ekologiški lazdynų riešutai. Valgomi vieni kaip užkandis, taip pat puikiai tinka gardinti vaisių salotas, sausus pusryčius ar kepinius. Turi daug skaidulinių medžiagų. Mažai druskos.

Lazdynas - beržinių šeimos medis. Visame pasaulyje buvo paplitęs dar akmens amžiuje. Kaip ir kiti riešutai, lazdynų riešutai praturtina mitybą. Ypač vertinami vegetarų ir veganų. Puikus užkandis keliaujant.

Riešutus geriausia valgyti nesaldintus ir nesūdytus, jei skrudintus, tai tik švelniai. Ir svarbiausia, nedideliais kiekiais, nes tai labai koncentruotas maistas.

Sudėtyje gali būti kitų riešutų, glitimo, sojos ir sezamų pėdsakų.

Maistinė vertė (100 g) - 2662 kJ/636 kcal: riebalų 61.6 g (iš jų sočiųjų 4.5 g), angliavandenių 10.5 g (iš jų cukrų 7.4 g), skaidulinių medžiagų 8.2 g, baltymų 12 g, druskos 0.01 g.

Austrijoje supakuotas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Lazdynų, kaip ir kiti riešutai, gerai malšina alkį, pasižymi įvairiomis teigiamomis savybėmis.

Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com), lazdyno riešutai turi mangano (310% RMV - referencinė maistinė vertė suaugusiems, skaičiuojama 100 g riešutų), vario (170%), vitaminų E (125%), B1 (55%), B6 (43%), folio rūgšties (57%), magnio (43%), fosforo (41%), geležies (34%) ir kalio (34%). Taip pat yra cinko (25%), vitamino K (19%) šaltinis.

Apie lazdynų riešutų savybes (angliškai):
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3116/2
www.nuthealth.org
- Ros, E., L.C. Tapsell, J. Sabaté, 2010. Nuts and berries for heart health. Curr Atheroscler Rep. 12:397–406. 
- Casas-Agustench, P., M. Bulló, J. Salas-Salvadó, 2010. Nuts, inflammation and insulin resistance. Asia Pac J Clin Nutr. 19(1):124-130. 
- Kendall, C.W.C., A. Esfahani, J. Truan, K. Srichaikul, D.J.A. Jenkins, 2010. Health benefits of nuts in prevention and management of diabetes. Asia Pac J Clin Nutr. 19(1):110-116.
- Mercanligil S.M., P. Arslan, C. Alasalvar, E. Okut, E. Akgül, A. Pinar, P.O. Geyik, L. Tokgözoğlu, F. Shahidi, - 2007. Effects of hazelnut-enriched diet on plasma cholesterol and lipoprotein profiles in hypercholesterolemic adult men. European Journal of Clinical Nutrition. 61, 212-220.

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai