Ekologiški braziliniai (bertoletijų) riešutai yra geras skaidulinių medžiagų šaltinis. Mažai cukrų.
Kaip ir kiti riešutai bertoletijos praturtina mitybą, suteikia energijos. Puikus užkandis keliaujant. Dažniausiai valgomi vieni kaip užkandis, taip pat naudojami patiekalams gardinti. Riešutus geriausia valgyti nesaldintus ir nesūdytus, jei skrudintus, tai tik švelniai. Ir svarbiausia, nedideliais kiekiais, nes tai labai koncentruotas maistas.
Supakuota aplinkoje, kurioje yra kitų riešutų ir sėklų.
Serifikuota Fairtrade (Sąžininga prekyba).
Didžiojoje Britanijoje supakuotas sertifikuotas ekologiškas produktas.
Maistinė vertė (100 g) – 682 kcal/2813 kJ: riebalų 68.2 g (iš jų sočiųjų 16.4 g), angliavandenių 3.1 g (iš jų cukrų 2.4 g), skaidulinių medžiagų 4.3 g, baltymų 14.1 g, natrio – pėdsakai.
Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com), braziliniai riešutai turi ypač daug seleno - 100 g šių riešutų yra apie 3485% RMV (referencinė maistinė vertė suaugusiems) seleno. Taip pat turi daug vario (170%), magnio (100%), fosforo (104%), mangano (60%), vitamino E (48%) ir B1 (55%), cinko (41%), kalio (33%); geležies (17%) ir kalcio (20%) šaltinis. Žemo glikemijos indekso.