Šilkinis ir švelnus ekologiškas tofu. Tai neriebus sojos produktas, turintis augalinių baltymų. Paruoštas valgyti tiesiai iš pakelio. Be pieno, be glitimo. Magnio šaltinis.
Galima naudoti kaip pakaitalą kiaušiniams, pieno produktams ar mėsai. Tinka saldiems ir pikantiškiems patiekalams. Naudojamas desertams, padažams, troškiniams, kepsneliams, užtepams, marinavimui... Skanu su cukranendrių cukrumi ar medumi.
Šis tofu pagamintas tik iš trijų ingredientų:
- pilnų ekologiškų sojos pupelių,
- Fudži kalno šaltinio vandens,
- Nigari, turtingo mineralais natūralaus koagulianto iš jūros vandens.
Prieš naudojimą nusunkite skystį.
Dėmesio: nešaldykite ir nedėkite į mikrobangų krosnelę supakuoto pakelyje.
Laikyti atidarytą šaldytuve sandariame inde panardintą į vandenį. Suvartoti per 2 dienas.
Sudedamosios dalys: vanduo, sojos pupelės* (26%), natūralus koaguliantas iš jūros vandens: nigari (magnio chloridas).
*- iš ekologinių ūkių.
Maistinė vertė (100 g) - 268 kJ/64 kcal: riebalų 3 g (iš jų sočiųjų 0.6 g), angliavandenių 1.9 g (iš jų cukrų 1.3 g), baltymų 6.8 g, druskos pėdsakai, magnio 83.6 mg (22.3% RMV).
RMV - referencinė maistinė vertė suaugusiems.
Apie sojos produktų ir tofu savybes galima paskaityti:
- (angliškai) http://whfoods.org/genpage.php?tname=foodspice&dbid=79
- (angliškai) http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=111
Kai kurie šaltiniai itin pabrėžia fermentacijos naudą sojos produktams. Teigiama, kad būtent tradiciniais metodais fermentuota soja (tofu, miso, shoyu) turi geriausias sojai priskiriamas savybes ir yra lengviausiai įsisavinama.
Japonijoje pagamintas, Didžiojoje Britanijoje sertifikuotas ekologiškas produktas.