Kiekvienas net ir neįgudęs kepėjas gali sau išsikepti skanų pyragą be jokios sintetikos. Ir net be glitimo.
Sudėtis: nerafinuotas cukranendrių cukrus*, kukurūzų krakmolas*, pilno grūdo ryžių miltai*, šokolado gabaliukai* 15% (nerafinuotas cukranendrių cukrus*, kakavos masė*, kakavos sviestas*, emulsiklis: saulėgrąžų lecitinas) kakavos milteliai* 8%, tirštiklis: saldžiojo pupmedžio miltai*, jūros druska, burbono vanilė*.
* - iš ekologinių ūkių.
Produkte gali būti pieno baltymų arba sojos pėdsakų.
Maistinė vertė (100 g) 1734 kJ/410 kcal: baltymų 4.2 g, riebalų 4.8 g (iš jų sočiųjų 2.9 g), angliavandenių 85.3 g (iš jų cukrų 55 g), skaidulinių medžiagų 4.2 g, druskos 0.1 g.
Papildomai reikės: 200 g minkšto sviesto, 2 kiaušinių ir 100 ml pieno arba: 150 ml minkšto ekologiško margarino, 2 š. saldžiojo pupmedžio arba 2 š. sojos miltų, 100 ml vandens, ryžių arba sojos pieno.
Paruošimas: pakelio turinį sumaišyti su kiaušiniais, pienu ir minkštu sviestu. Viską gerai išmaišyti ir sukrėsti į kepimo formą. Kepti apie 25 min. 175°C temperatūroje.
Vokietijoje pagamintas ir sertifikuotas ekologiškas produktas.
************
Kepėjų pastebėjimai:
- Vietoje sviesto galima naudoti kokoso aliejų. Pyragas labai skanus valgyti šiltas, vienas arba su ledais.
- Kepant pyragą be kaiušinių, pusę sviesto galima keisti 2 šaukštais ispaninio šalavijo sėklų, išmaišytų 150 ml vandens.