Ekologiškos datulės Deglet Nour iš Tuniso. Be kauliukų. Minkštos, kvapnios, nors sirupuose nemirkytos. Be pridėto cukraus (sudėtyje yra natūralių cukrų). Turi daug skaidulinių medžiagų, neturi riebalų.
Valgomos vienos, kaip užkandis; dedamos į sausus pusryčius, kepinius, gėrimus, desertus. Jos labai lengvai virškinamos, todėl naudojamos, kaip greitas ir efektyvus energijos šaltinis.
Kilmės šalis: Tunisas. Didžiojoje Britanijoje supakuotas sertifikuotas ekologiškas produktas.
Sudedamosios dalys: datulės, saulėgrąžų aliejus (naudojamas apdorojimo procese).
Supakuota aplinkoje, kurioje yra riešutų. Produkto sudėtyje gali būti vaisių kauliukų pėdsakų ar jų dalelių.
Maistinė vertė (100 g): | |
Energinė vertė | 294 kcal/1243 kcal |
Riebalų | 0.5 g |
iš jų sočiųjų | 0.1 g |
Angliavandenių | 65 g |
iš jų cukrų | 63.7 g |
Skaidulinių medžiagų | 8.7 g |
Baltymų | 1.9 g |
Druskos | pėdsakai |
Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com), datulės turi daug kalio (apie 33% RMV – referencinė maistinė vertė suaugusiems), taip pat yra vario ir mangano šaltinis. Žemo glikemijos indekso.
Nusilpusiems, ligoniams, vaikams, seniems žmonėms ajurveda rekomenduoja gerti šiltą pieną su jame virtomis datulėmis – labai maistingas gėrimas.