Naujausi produktai

Apklausa
Ar valote liežuvį?


Burnočių sėklos, ekologiškos (500g)

Kaina: 7.18€
Kaina be PVM: 5.93€
Gamintojas: Infinity Foods
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Burnočiai kulinarijoje vartojami panašiai kaip ryžiai. Vertinami dėl savo maistinės sudėties, kaip beglitiminė kultūra.

Turi daug skaidulinių medžiagų, baltymų šaltinis.

Paruošimas: Prieš verdant nuplauti per sietelį. 1 dalis burnočių dviems dalims vandens. Virti ant lėtos ugnies 35 minutes, palikti 15 minučių pastovėti. Galima gardinti prieskoniais, maišyti su kitomis kruopomis (pvz., kukurūzų) arba ruošti kaip saldžią košę. Galima daiginti, nors nėra skirtos specialiai daiginimui.

Sudedamosios dalys: ekologiškos burnočių sėklos.

Gali būti kviečių, glitimo, riešutų ir sezamo pėdsakų.

Maistinė vertė (100 g) - 368 kcal/1564 kJ: riebalų 8.2 g (sočiųjų - pėdsakai), angliavandenių 57.5 g, skaidulinių medžiagų 7 g, baltymų 16.1 g, natrio – pėdsakai.

Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com) burnotis turi daug mangano (45% RMV - referencinė maistinė vertė suaugusiems); yra fosforo (21%), magnio (17%), geležies (15%) šaltinis.

Pasak vokiečių portalo http://www.fid-gesundheitswissen.de/amaranth-bietet-besonders-hochwertig..., burnočių baltymai (jų apie 16%) yra ypač vertingi. Baltymų vertingumas matuojamas pagal tai, kiek juose yra esminių amino rūgščių, kurių organizmas nepasigamina (todėl turi gauti su maistu). Palyginimui, bulvėse esančių baltymų biologinė vertė yra 59%, o, pvz., jautienos baltymų – 83%. Burnočių baltymų biologinė vertė yra 75%. Burnočiuose didelę dalį sudaro amino rūgštis lizinas.

Peru užaugintas, Didžiojoje Britanijoje sufasuotas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai