Aukso geltonumo skaldyti kietieji kviečiai. Jie specialiai apdirbami (60 min. verdami vandenyje ir garuose, išdžiovinami ir suskaldomi), kad taptų kietomis, tačiau gana greitai išverdančiomis kruopomis.
Skanu valgyti kaip garnyrą, dėti į salotas ar kitus patiekalus vietoj ryžių bei kuskuso. Skaidulinių medžiagų bei baltymų šaltinis. Mažai riebalų.
Paruošimas: 1 dalį Bulgur kviečių dėti į 2 dalis verdančio vandens, troškinti 15-20 min. arba kol išvirs. Internete galima rasti daug įvairių receptų su Bulgur kviečių kruopomis, pvz., svetainėje „Rytai LT“.
Supakuota aplinkoje, kurioje yra riešutų ir sėklų.
Maistinė vertė (100 g) - 1413 kJ/338 kcal: riebalų 2 g (iš jų sočiųjų - pėdsakai), angliavandenių 73.4 g, skaidulinių medžiagų 4 g, baltymų 12.6 g, natrio - pėdsakai.
Prancūzijoje užaugintas, Didžiojoje Britanijoje supakuotas produktas.