Naujausi produktai

Apklausa
Ar valote liežuvį?


Bertoletijos (braziliniai riešutai), eko (200g)

Kaina: 7.75€
Kaina be PVM: 6.40€
Gamintojas: Bio King
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Bertoletijos, arba kitaip vadinami braziliniai, riešutai dažniausiai valgomi vieni kaip užkandis, taip pat naudojami patiekalams gardinti. Turi daug skaidulinių medžiagų. Labai mažai druskos.

Dar vadinami Amazonės migdolais, kilę iš atogrąžų miškų, Pietų Amerikoje. Darni ir nesugadinta atogrąžų miškų  ekosistema leidžia šiems medžiams išgyventi iki 500 metų. Iki šiol jų nepavyko užauginti  pramoniniu būdu (plantacijose). Nors šie riešutai užaugę natūralioje gamtoje, jų derlius sertifikuotas. Kaip ir kiti riešutai bertoletijos praturtina mitybą, suteikia energijos. Puikus užkandis keliaujant. Riešutus geriausia valgyti nesaldintus ir nesūdytus, jei skrudintus, tai tik švelniai. Ir svarbiausia, nedideliais kiekiais, nes tai labai koncentruotas maistas.

Sudėtyje gali būti kitų riešutų, glitimo, sojos ir sezamų pėdsakų.

Maistinė vertė (100 g) - 2858 kJ/693 kcal: riebalų 66.8 g (iš jų sočiųjų 15.4 g), angliavandenių 3.6 g (iš jų cukrų 2.3 g), skaidulinių medžiagų 6.7 g, baltymų 16 g, druskos 0.01 g.

Pietų Amerikoje užaugintas, Austrijoje supakuotas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com), braziliniai riešutai turi ypač daug seleno - 100 g šių riešutų yra apie 3485% RMV (referencinė maistinė vertė suaugusiems) seleno. Taip pat turi daug vario (170%), magnio (100%), fosforo (104%), mangano (60%), vitamino E (48%) ir B1 (55%), cinko (41%), kalio (33%); geležies (17%) ir kalcio (20%) šaltinis. Žemo glikemijos indekso.

Braziliniai, kaip ir kiti riešutai, gerai malšina alkį, pasižymi įvairiomis teigiamomis savybėmis.

Plačiau apie šių riešutų maistines savybes (angliškai):
http://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3091/2
http://ods.od.nih.gov/factsheets/selenium/
- Ros, E., L.C. Tapsell, J. Sabaté, 2010. Nuts and berries for heart health. Curr Atheroscler Rep. 12:397–406. 
- Casas-Agustench, P., M. Bulló, J. Salas-Salvadó, 2010. Nuts, inflammation and insulin resistance. Asia Pac J Clin Nutr. 19(1):124-130. 
- Kendall, C.W.C., A. Esfahani, J. Truan, K. Srichaikul, D.J.A. Jenkins, 2010. Health benefits of nuts in prevention and management of diabetes. Asia Pac J Clin Nutr. 19(1):110-116.

Televizijos laidoje „Žalias skonis“ rekomenduojama pasigaminti žaliavalgiškų virtinukų:

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai