Naujausi produktai



Kokosų aliejus, ekologiškas (30 ml) Ölmühle Solling

Kaina: 2.58€
Kaina be PVM: 2.13€
Gamintojas: Ölmühle Solling
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Ekologiškas šalto spaudimo kokosų aliejus - nerafinuotas ir nedezodoruotas. Naudojamas maistui, maisto gamybai ir kūno priežiūrai. Puikūs ir saugūs riebalai kepti. Sveisto pakaitalas be cholesterolio.

Dar neragavote ekologiško kokosų aliejaus - išauginto egzotiškoje Šri Lankoje ir išspausto pragmatiškoje Vokietijoje? Rizikuojat likti paskutiniai ...

„Ölmühle Solling“ kokosų aliejus yra šaltai spaudžiamas iš šviežių kokosų. Tai labai stabilūs riebalai - juos kaitinant nesusidaro kenksmingos transriebiosios rūgštys, todėl jie puikiai tinka ruošti maistą aukštoje temperatūroje: kepti "Wok" keptuvėje, tiesiog kepti, skrudinti, taip pat kepiniams, troškiniams ir kt. Kokosų aliejus nepakartojamas ir kaip užtepas ant duonos, ypač su prieskoniais, nes itin gerai atskleidžia jų skonį bei aromatą.
Kokosų aliejus - puikus pakaitalas hidrintiems riebalams, pvz., margarinui (jo gamybos metu naudojami metalai-katalizatoriai, kurių likučių gali būti produkte, kaip ir trans-riebalų rūgščių). Besirūpinantiems dėl cholesterolio, kokosų aliejus gali puikiai pakeisti sviestą.

Gaminant maistą su kokosų aliejumi jaučiamas natūralus kokosų kvapas, nors specifinio skonio patiekalams jis nesuteikia. Todėl tinka ir saldiems, ir rimtiems patiekalams gaminti ( o labiausiai - kepti blynus). Pakaitinti kokosų aliejuje geriausiai atsiskleidžia prieskoniai, todėl tai pats mėgstamiausias aliejus Rytietiškoje virtuvėje.

Maistinė vertė (100 g) 3700 kJ/900 kcal: riebalų 100 g: iš jų sočiųjų riebalų rūgščių 92 g, mononesočiųjų 6.5 g, polinesočiųjų 1.5 g.

Vokietijoje pagamintas ir sertifikuotas ekologiškas produktas.

Kokybė, o ne kiekis – toks "Ölmühle Solling" devizas. Nuo 1995 m. Gudrun ir Werner Baensch savo nedidelėje įmonėje iš aliejinių augalų sėklų ir riešutų spaudžia aukštos kokybės aliejus. Čia viskas tebedaroma rankomis – pradedant žaliavų perrinkimu, aliejaus spaudimu nedideliais presais ir baigiant filtravimu ir išpilstymu. Šviežiai surinktos aliejinių augalų sėklos ir riešutai iš vietinių ir užjūrio ekologinių ūkių šalto spaudimo būdu perdirbami į vertingus, natūralius augalinius aliejus. Taip išlieka tiek natūralios antrinės augalinės medžiagos bei tipiškas sodrus aliejaus skonis, tiek sveikai ir subalansuotai mitybai reikalingos riebalų rūgštys. Gamtos dovana visiems, vertinantiems rinktinių ekologiškų aliejų kokybę.

***************

Didžiąją dalį kokosų aliejaus sudaro sočiosios riebiosios rūgštys. Kokosų aliejus skiriasi nuo kitų aliejų savo struktūra. Gyvuliniai riebalai (išskyrus sviestą) ir dauguma augalinių aliejų yra ilgos grandinės riebiosios rūgštys, kokosų aliejus susideda iš vidutinio ilgio grandinės riebiųjų rūgščių (trigliceridų). Dėl tokios struktūros kokosų aliejus labai greitai pasisavinamas organizmo: iš karto suteikia energijos, nenusėda jame kaip riebalinis sluoksnis. Kokosų aliejus ilgai palaiko sotumo jausmą. Tinkamas norintiems suliesėti. Taip pat labai tinkamas sportuojantiems ar dirbantiems fizinį darbą.

Anksčiau buvo manyta, kad visi sotieji riebalai didina cholesterolį. Lietuvoje netgi šiandien galima išgirsti patarimų vengti kokosų aliejaus dėl cholesterolio rizikos. Tačiau šiandien mokslo įrodyta ir plačiai pripažinta, kad cholesterolio esama tik gyvulinės, o ne augalinės kilmės produktuose.

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) kokosų aliejaus sudėtyje yra įvairių sterolių, daugiausia iš jų tokotrienolio.

Augaliniai steroliai (stanoliai) padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiamas poveikis atsiranda per parą suvartojant ne mažiau kaip 0.8 g augalinių sterolių (stanolių). Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Kokosų aliejaus sudėtis pagal riebiąsias rūgštis:
6:0 kaprono rūgštis 0,8 % 
8:0 kaprilo rūgštis 10,1 % 
10:0 kaprino rūgštis 5,9 % 
12:0 laurino rūgštis 49,1 % 
14:0 myristino rūgštis 19,5 % 
16:0 palmitino rūgštis 7,5 % 
18:0 stearino rūgštis 2,6 % 
18:1 oleino rūgštis 4,7 % 
18:2 linolio rūgštis 0,7 %

Iš šių riebiųjų rūgščių tik myristino ir palmitino rūgštys gali skatinti organizmą gaminti daugiau cholesterolio. Kaprono, kaprilo, kaprino, linolio - mažina, laurino, stearino ir oleino - veikia neutraliai.

Kokosų, kaip ir palmių, aliejus yra puikus pakaitalas hidrintiems riebalams konditerijoje. Konditerijoje plačiai naudojami hidrinti nesočiosiomis rūgštimis turtingi pigesni vietinių kultūrų aliejai (sojų, rapsų, saulėgrąžų). Jie yra labai patrauklūs kainos, skonio ir laikymo trukmės prasme, tačiau hidrinant nesočiuosius riebalus susidaro sveikatai itin kenksmingos transriebiosios rūgštys. Vietinių gamintojų (ypač JAV) protekcionistinė veikla buvo viena priežasčių, kodėl apie palmių ir kokosų aliejus paskleista tiek moksliškai nepagrįstos neigiamos informacijos.

Kokosų aliejus labai vertinamas ir kaip sviesto pakaitalas, kuris neturi cholesterolio. Taip pat todėl, kad ant jo galima kepti aukštoje temperatūroje. Tačiau verta prisiminti, kad maistas, pagamintas aukštoje temperatūroje, nėra sveikas iš principo. Todėl rekomenduojame:
- kepti tik ant kepimui tinkamo aliejaus (kokosų, raudonųjų palmių, keimui tinkamo saulėgrąžų aliejaus, žemės riešutų ar ghi),
- kaitinant neviršyti 180°C,
- nelaikyti keptuvės su įkaitintais riebalais, bet iš karto sudėti kepamus produktus ir juos kepti maksimaliai trumpai.
Gruzdintuvėje kokosų aliejus gali įgauti rusvą spalvą, nes sudega likę riešuto baltymų pėdsakai ir nusėda ant dugno. Riebalus sekančiai gruzdinimo partijai galima nupilti - jie vėl bus skaidrūs.

Apie kokosų aliejaus naudojimą kosmetikoje galima paskaityti 

http://grozio-testai.blogspot.com/2010/03/visu-groziu-meistras-kokosas.html#more

 

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai