Sezamų aliejus, ekologiškas (100ml)

Naujausi produktai

Apklausa
Ar valote liežuvį?


Sezamų aliejus, ekologiškas (100ml)

Kaina: 5.45€
Kaina be PVM: 4.50€
Gamintojas: Ölmühle Solling
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Ekologiškas šalto spaudimo sezamų aliejus. Geras vitamino E ir kitų biologiškai aktyvių medžiagų šaltinis.

Išspaustas šaltuoju būdu iš Azijoje bei Centrinėje Amerikoje ekologiškai užaugintų sezamo sėklų.
Sezamas - Azijos kultūra, viena pirmųjų pradėta naudoti aliejaus gamybai. Užauginti ir surinkti sezamo "kapsules", kurios atsiveria tik sėkloms pilnai sunokus, yra itin darbaimlus procesas, reikalaujantis daug rankų darbo.

Labai švelnaus, bet sodraus skonio. Rekomenduojamas salotoms, dietiniams patiekalams. Plačiai naudojamas ajurvedinėje, kinų, korėjiečių virtuvėje (panašiai kaip alyvuogių aliejus europietiškoje). Suteikia patiekalams specifinio Azijos virtuvės skonio.
Tinka troškinti, kepiniams bei desertams, gardinti salotas, marinuoti ir kepti (iki 180˚C temperatūroje).

Apie 42% aliejaus sudėtyje sudaro polinesočiosios riebiosios rūgštys omega-6 (linolio), 40% mononesočiosios, apie 15% sočiosios, alfa ir gama tokoferoliai, fenolis (sezamolis), lignanai, lecitinas, fitosterolis. 
Geras vitamino E šaltinis - 100 g sezamų aliejaus yra maždaug 80-90 mg gama-tokoferolio, kas sudaro 7 rekomenduojamas vitamino E normas.
Šalto spaudimo sezamų aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais - daugiausiai turi beta-sitosterolio (~ 60 mg/100g), kampesterolio (10-20 mg), stigmasterolio (~5 mg), Δ-avenasterolio (~7 mg). Augaliniai steroliai turi įrodytą poveikį mažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Didelis cholesterolio kiekis yra rizikos susirgti koronarine širdies liga veiksnys (teigiamas poveikis atsiranda į dieną suvartojant ne mažiau kaip 2 g augalinių sterolių).

Sezamo aliejus gana stabilus ir tinkamas maistui gaminti iki 180˚C nepaisant nemažos polinesočiųjų riebiųjų rūgščių dalies sudėtyje. Taip yra dėl didelio kiekio antioksidantų, kurie natūraliai saugo aliejų nuo sugedimo.

Kosmetikoje aliejus naudojamas odai prižiūrėti ir gaivinti. Labiausiai tinka normaliai odai, taip pat nuo kraujotakos sutrikimų kenčiančiai ir sausai odai. Mažina neigiamą saulės poveikį.
Plačiausiai ajurvediniams masažams naudojamas aliejus (gerai perneša vaistingųjų žolelių ekstraktus ir eterinius aliejus į audinius). Tinkamas kaip bazinis aliejus aromaterapijoje. 
 

Laikyti tamsioje vėsioje vietoje.
Vokietijoje pagamintas ir sertifikuotas ekologiškas produktas.

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Kokybė, o ne kiekis – toks "Ölmühle Solling" devizas. Nuo 1995 m. Gudrun ir Werner Baensch savo nedidelėje įmonėje iš aliejinių augalų sėklų ir riešutų spaudžia aukštos kokybės aliejus. Čia viskas tebedaroma rankomis – pradedant žaliavų perrinkimu, aliejaus spaudimu nedideliais presais ir baigiant filtravimu ir išpilstymu. Šviežiai surinktos aliejinių augalų sėklos ir riešutai iš vietinių ir užjūrio ekologinių ūkių šalto spaudimo būdu perdirbami į vertingus, natūralius augalinius aliejus. Taip išlieka tiek natūralios antrinės augalinės medžiagos bei tipiškas sodrus aliejaus skonis, tiek sveikai ir subalansuotai mitybai reikalingos riebalų rūgštys. Gamtos dovana visiems, vertinantiems rinktinių ekologiškų aliejų kokybę.

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai