Naujausi produktai



Migdolų aliejus, ekologiškas (100ml)

Kaina: 10.27€
Kaina be PVM: 8.49€
Gamintojas: Ölmühle Solling
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Ekologiškas šalto spaudimo migdolų aliejus. Tinka ruošti maistą ir naudoti kaip kosmetikos priemonę. Labai skanus ir vienas.

Spaudžiamas iš ekologiškų migdolų (lot. Prunus dulcis) riešutų, augančių Ispanijoje arba Sicilijoje. Nerafinuotas ir nedezodoruotas. Tamsiai auksinės spalvos, švelnaus riešutų skonio. Turi daug mononesočiųjų riebiųjų rūgščių.

Migdolų aliejus naudojamas šaltiems bei karštiems patiekalams gaminti, puikus sviesto pakaitalas konditerijoje. Tinka kepiniams ir desertams, troškinti, gardinti salotas, marinuoti bei kepti. Kaip kosmetikos priemonė ypač rekomenduojamas kūdikių odos priežiūrai ir mažų vaikų mitybai.

Maistinė vertė (100 g) 3700 kJ/900 kcal: riebalų 100 g (iš jų sočiųjų 6.7 g, mononesočiųjų 76.1 g, polinesočiųjų 17.2 g), angliavandenių 0.0 g, baltymų 0.0 g, druskos 0.0 g.

Laikyti tamsioje vėsioje vietoje. Laikomas 10-20°C temperatūroje išlieka šviežias iki 12 mėnesių. 

Vokietijoje pagamintas ir sertifikuotas ekologiškas produktas.

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Kokybė, o ne kiekis – toks "Ölmühle Solling" devizas. Nuo 1995 m. Gudrun ir Werner Baensch savo nedidelėje įmonėje iš aliejinių augalų sėklų ir riešutų spaudžia aukštos kokybės aliejus. Čia viskas tebedaroma rankomis – pradedant žaliavų perrinkimu, aliejaus spaudimu nedideliais presais ir baigiant filtravimu ir išpilstymu. Šviežiai surinktos aliejinių augalų sėklos ir riešutai iš vietinių ir užjūrio ekologinių ūkių šalto spaudimo būdu perdirbami į vertingus, natūralius augalinius aliejus. Taip išlieka tiek natūralios antrinės augalinės medžiagos bei tipiškas sodrus aliejaus skonis, tiek sveikai ir subalansuotai mitybai reikalingos riebalų rūgštys. Gamtos dovana visiems, vertinantiems rinktinių ekologiškų aliejų kokybę.

********************
Kadangi Lietuvos ir ES įstatymai leidžia gamintojams ir pardavėjams rašyti apie maisto produktų įtaką svaikatai tik specifinius, sunormintus teiginius, besidomintiems siūlome skaityti specialią literatūrą. Kaip rodo mūsų ieškojimai šioje srityje, labai išsami, įdomi ir naudinga knyga apie įvairių aliejų poveikį žmogaus sveikatai yra Udo Erasmus „Fats that Heal Fats that Kill“, Alive Books, Canada 1993.

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) didžiąją dalį migdolų aliejaus sudaro mononesočiosios riebalų rūgštys, todėl aliejus gana stabilus. Geras vitamino E šaltinis: alfa-tokoferolio ~90mg/100 g (rekomenduojama dienos norma 12 mg/100 g). Šalto spaudimo migdolų aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais - daugiausiai turi beta-sterolio (~84 mg/100 g).

Augaliniai steroliai (stanoliai) padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. Teigiamas poveikis atsiranda per parą suvartojant ne mažiau kaip 0.8 g augalinių sterolių (stanolių). Svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai