Naujausi produktai

Apklausa
Ar valote liežuvį?


Kviečių gemalų aliejus (100ml)

Kaina: 12.95€
Kaina be PVM: 10.70€
Gamintojas: Ölmühle Solling
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Natūralus šalto spaudimo kviečių gemalų aliejus (neekologiškas). Ypač geras vitamino E šaltinis. Naudojamas mitybai praturtinti ir odos priežiūrai.

Šalto spaudimo nerafinuotas kviečių gemalų aliejus. Nedezodoruotas.

Nors šis aliejus nėra sertifikuotas ekologiškas, tačiau kviečiai auginami Vokietijos ūkiuose, kuriuose taikoma kontrolė dėl pesticidų, o spaudžiamas ekologiškų aliejų spaudykloje, tad kokybė nenusileidžia ekologiškiems.

Puikiai tinka daržovių, ryžių, makaronų, bulvių patiekalams, taip pat salotoms, dietiniams patiekalams ruošti. 
Taip pat naudojamas mitybai praturtinti ir kosmetikoje: brandžios, sausos, sutrikusios kraujotakos odos priežiūrai; raukšlėms ir randams lyginti.

Sudėtis: omega-3 polinesočiųjų riebalų rūgščių - apie 6%, omega 6 - apie 53%, mononesočiųjų - apie 23%, sočiųjų - apie 19%, tokoferoliai, tokotrienoliai, fitosteroliai, fosfolipidai, provitaminas A, lecitinas, skvalenas.
Labai geras vitamino E šaltinis (~320 mg/100g) - šalto spaudimo kviečių gemalų aliejus laikomas natūraliai turtingiausiu E vitaminu maisto produktų.
Šalto spaudimo kviečių gemalų aliejus turtingas įvairiais augaliniais steroliais - daugiausiai turi beta-sitosterolio (~ 60 mg/100g) ir kampesterino (~ 30 mg/100g). Augaliniai steroliai turi įrodytą poveikį mažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Didelis cholesterolio kiekis yra rizikos susirgti koronarine širdies liga veiksnys (teigiamas poveikis atsiranda į dieną suvartojant ne mažiau kaip 2 g augalinių sterolių).

Didžiąją dalį kviečių gemalų šalto spaudimo aliejaus sudėtyje sudaro poli-nesočiosios riebalų rūgštys, todėl jis jautrus temperatūrai. Geriausiai tinka gardinti paruoštus patiekalus. Netinka kepti.
 

Laikyti vėsioje tamsioje vietoje sandariai uždarytą. Teisingai laikomas išlieka geras 6-9 mėn.

Vokietijoje pagamintas natūralus produktas.

Augalinius aliejus geriausia laikyti tamsiuose buteliuose, sandariai uždarytus ir vėsioje vietoje. Todėl aliejaus butelio nestatykite ant palangės ir nelaikykite vietoje, apšviestoje tiesioginiais saulės spinduliais. Aliejui kenkia ultravioletiniai spinduliai, deguonis ir šiluma, nuo ko jis greitai sugenda ir apkarsta. Nekaupkite per didelių aliejaus atsargų, turėkite tik tiek, kiek sunaudosite per pusę metų. Laikant normaliomis, rekomenduojamomis sąlygomis, šalto spaudimo augaliniai aliejai (su retomis išimtimis) yra tinkami naudoti 9-12 mėnesių.

Kokybė, o ne kiekis – toks "Ölmühle Solling" devizas. Nuo 1995 m. Gudrun ir Werner Baensch savo nedidelėje įmonėje iš aliejinių augalų sėklų ir riešutų spaudžia aukštos kokybės aliejus. Čia viskas tebedaroma rankomis – pradedant žaliavų perrinkimu, aliejaus spaudimu nedideliais presais ir baigiant filtravimu ir išpilstymu. Šviežiai surinktos aliejinių augalų sėklos ir riešutai iš vietinių ir užjūrio ekologinių ūkių šalto spaudimo būdu perdirbami į vertingus, natūralius augalinius aliejus. Taip išlieka tiek natūralios antrinės augalinės medžiagos bei tipiškas sodrus aliejaus skonis, tiek sveikai ir subalansuotai mitybai reikalingos riebalų rūgštys. Gamtos dovana visiems, vertinantiems rinktinių ekologiškų aliejų kokybę.

 


*************

Šalto (mechaninio) spaudimo nerafinuotų augalinių aliejų maistingumas priklauso nuo jų kokybės ir šviežumo. Kuo aliejus išspaustas labiau tausojančiai ir kuo šviežesnis jis vartojamas, tuo daugiau jame bus vitaminų, esminių riebiųjų rūgščių, mikroelementų ir kitų naudingų medžiagų.

Naudingosios kviečių gemalų aliejaus savybės daugiausia siejamos su omega-3 riebiosiomis rūgštimis, didele koncentracija vitamino E bei kitomis biologiškai aktyviomis medžiagomis.

Daugiau galima paskaityti:
- (vokiškai) S.Krist, G.Buchbauer, C.Klausberger "Lexikon der pflanzlichen Fette und Öle". Wien: Springer-Verlag: 2008. 
- (vokiškai) 
http://www.olionatura.de/_oele/index.php?id=26&menue=u-z.
- (angliškai) Udo Erasmus. Fats that Heal and Fats that Kill. Alive Books 1993, Kanada.
- (angliškai) ISSFAL International Society for the Study od Fatty Acids and Lipids,
http://www.issfal.org/index.php/lipid-matters-mainmenu-8.
- (angliškai) 
http://www.whfoods.com/nutrientstoc.php.

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai