Naujausi produktai

Apklausa
Ar valote liežuvį?


Alyvuogių aliejus Extra virgin, eko (500ml)

Kaina: 13.70€
Kaina be PVM: 11.32€
Gamintojas: Centonze
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Skardinėje. Aukščiausios rūšies šalto spaudimo, išgautas tiesiogiai iš alyvuogių ir tik mechaniniu būdu. Nefiltruotas. Tirštas, intensyviai žalios spalvos su aukso geltonumo atspalviu. Turtingo ir harmoningo aromato bei skonio. Rūgštingumas 0,13.

Išspaustas iš Nocellara del Belice alyvuogių iš Sicilijos vulkaniniame dirvožemyje užaugusių alyvmedžių. Aliejus spaudžiamas iš ne ilgiau kaip prieš 8 val. (!) rankomis rinktų alyvuogių.

„Centonze“ naudoja netradicinį alyvuogių spaudimo būdą, vadinamą dvifaziu. Jo esmė - prieš spaudžiant alyvuoges nepilama nei kiek papildomai vandens, todėl aliejus yra toks tankus ir atrodo kaip drumstas. Toks jis išlieka praktiškai metus. Kai normaliu atveju alyvuogių aliejus toks būna tik Novello. Beje, spaudimo metu kontroliuojama temperatūra, ji nepakyla aukščiau 27ºC. „Centonze“ alyvuogių aliejus ypač koncentruotas skoniu ir maistingomis medžiagomis. Tai galima justi ir iš skonio. Tikrai patiks alyvuogių aliejaus mėgėjams, gurmanams.

Idealiai tinka gardinti visus daržovių, žuvies ar raudonos mėsos patiekalus bei daržovių sriubas. Sudėtyje dominuoja mononesočiosios riebalų rūgštys.

„Centonze“ alyvuogių aliejus pelnęs daug apdovanojimų. Vieni svarbiausių: FLOS OLEI 2014, SLOW FOOD GUIDE 2013 bei TOP TEN BIOFACH 2014.

Italijoje (Sicilijoje) pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Maistinė vertė (100 ml) - 3347 kJ/800 kcal: riebalų 93.3 g (iš jų sočiųjų 13.3 g; polinesočiųjų 6.7 g, Omega-6 6.7 g, Omega-3 1.3 g, mononesočiųjų 66.7 g), angliavandenių 0 g, skaidulinių medžiagų 0 g, baltymų 0 g, natrio 0 g.

Remiantis maistingumo duomenų baze (nutritiondata.self.com) alyvuogių aliejuje yra daug vitamino E - vidutiniškai 120% RMV (referencinė maistinė vertė suaugusiems) ir vitamino K - 80% RMV. Šis aliejus turtingas antrinių biologiškai aktyvių medžiagų, tokių kaip polifenoliai, lecitinas, skvalenas ir kt.

Kadangi Lietuvos ir ES įstatymai leidžia gamintojams ir pardavėjams rašyti apie maisto produktų įtaką svaikatai tik specifinius, sunormintus teiginius, besidomintiems siūlome skaityti specialią literatūrą. Kaip rodo mūsų ieškojimai šioje srityje, labai išsami, įdomi ir naudinga knyga apie įvairių aliejų poveikį žmogaus sveikatai yra Udo Erasmus „Fats that Heal Fats that Kill“, Alive Books, Canada 1993.

Pagal S. Krist, G. Buchbauer, C. Klausberger vokišką enciklopedinį leidinį „Lexikon der pflanzlichen Fette und Oele“ (Springer-Verlag, Wien 2008) šalto spaudimo alyvuogių aliejaus sudėtyje didžiąją dalį sudaro mono-nesočiosios riebalų rūgštys. Šalto spaudimo alyvuogių aliejus turtingas įvairių augalinių sterolių - daugiausiai turi beta-sitosterolio (~ 93 mg/100g). Augaliniai steroliai (stanoliai) padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje. (Teigiamas poveikis atsiranda į parą suvartojant ne mažiau kaip 0.8 g augalinių sterolių (stanolių)).

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai