Naujausi produktai



Kukurūzų kruopos, ekologiškos (500g)

Kaina: 3.18€
Kaina be PVM: 2.63€
Gamintojas: Bio King
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Ekologiškos kukurūzų kruopos tinkamos apkepams, paplotėliams, troškiniams gaminti, taip pat iš jų gaminama polenta - tradicinė itališka košė. Kukurūzų kruopos yra puikus skaidulinių medžiagų šaltinis. Labai mažai druskos.

Pagaminta iš aukščiausios kokybės ekologiškų rinktinių kukurūzų, kurie auga idealiomis klimato sąlygomis, o jų derlius nuimamas ypač vėlai. Tokie kukurūzai pasižymi itin sodriu skoniu. 

Garnyras 4 žmonėms: užvirti 400 ml vandens, įdėti 1 šaukštelį druskos, suberti 200 g kukurūzų kruopų ir pastoviai maišant, virti 15 minučių ant silpnos ugnies. Pagardinti pagal skonį alyvuogių aliejumi, sviestu ar kietuoju sūriu.

Sudėtyje yra glitimo. Gali būti riešutų, sojų ir sezamų pėdsakų.

Maistinė vertė (100 g) - 1444 kJ/345 kcal: riebalų 8.8 g (iš jų sočiųjų 0.2 g), angliavandenių 73.8 g (iš jų cukrų 1.5 g), skaidulinių medžiagų 5 g, baltymų 8.8 g, druskos 0.02 g.

Italijoje užaugintas, Austrijoje supakuotas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Sveiki Guodos pastebėjimai apie košes:

Receptai:

Kukurūzų košė (garnyras 4 asmenims)
250 g kruopų supilti į 1,5 l verdančio vandens. Maišant virti žemoje temperatūroje 2 min. Uždengti dangtį ir palikti pastovėti 5 min.
Pikantiška košė: į paruoštą košę galima įmaišyti 100 g tarkuoto sūrio. Norint saldžios košės, verdant vietoj vandens pilti pieną arba sojos pieną, išvirus įdėti 50 g cukraus ir užpilti lydytu sviestu.

Polenta
Išvirtą košę (pikantišką arba saldžią) sukrėsti į skardą, paskirstyti 1-2 cm storio ir atvėsinti. Polentą supjaustyti gabaliukais.
Kepta polenta: keptuvėje įkaitinti riebalus ir apkepti gabaliukus iš abiejų pusių iki aukso geltonumo.
Apkepas: gabaliukus susluoksniuoti apkepo inde, apibarstyti tarkuotu sūriu ir sviesto gabaliukais. Kepti iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje 20 min.

Virtiniai su slyvomis
250 g kukurūzų kruopų, 1 l pieno, žiupsnelis burbono vanilės, 2 kiaušiniai, 8-10 slyvų, 1 a.š. druskos, 125 g lydyto sviesto, cinamono.
250 g kukurūzų kruopų išmaišyti 1 l verdančio pieno. Maišant virti žemoje temperatūroje 2 min. Uždengti dangtį ir palikti pastovėti 5 min. Įmaišyti 50 g cukraus ir vanilę. Kai masė atvės, įminkyti 2 kiaušinius. Slyvas perpjauti pusiau, pašalinti kauliukus. Šlapiomis rankomis imti abrikoso dydžio kukurūzų košės gabaliuką, suformuoti rutuliuką, suploti, ir apgaubti slyvą.
Užvirinti 2 l pasūdyto vandens, sumažinti temperatūrą, sudėti virtinius ir palikti juos 20 minučių. Virtiniai paruošti, kai iškyla į paviršių. Patiekti su lydytu sviestu, cinamonu ir cukrumi.

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai