Naujausi produktai

Apklausa
Ar valote liežuvį?


Arbata „Matcha Premium“, ekologiška (50 g)

Kaina: 28.80€
Kaina be PVM: 23.80€
Gamintojas: Keiko
Pristatymas: Turime vietoje
Kiekis:  

Ekologiška arbata KEIKO „Matcha Premium”. MATCHA (mačia) yra į miltelius susmulkinta japoniška žalioji arbata, iš kurios su karštu vandeniu suplakamas nuostabus energetinis gėrimas.

Skirtingai nuo užplikomų arbatos lapelių, kai gaunamos tik vandenyje tirpstančios medžiagos, geriant MATCHA, gaunamos visos medžiagos 100%, taip pat ir riebaluose tirpstantys vitaminai bei veikliosios medžiagos.

Kofeino vienoje MATCHA porcijoje (2 g miltelių/100 ml vandens) yra 64 mg, kas yra daugiau nei žaliojoje arbatoje (20 mg), bet šiek tiek mažiau nei kavoje (80 mg).

KEIKO „Matcha Premium” gaminama iš pirmojo skynimo arbatos, auginamos iki 90% šešėlyje. Taip augaluose pasigamina daug chlorofilo, taninų ir kofeino, bet mažai karčiųjų medžiagų. Nuskintus lapelius išgarinus, išdžiovinus ir sulaužius lapų audinys oro srovėje atskiriamas nuo lapo gyslelių. Tai būtina, gaminant tradicinę MATCHA, nes akmeniniuose malūnėliuose galima sumalti tik į dribsnius panašias lapo audinio daleles, vadinamas Tencha.

Žaliosios arbatos milteliai naudojami ne tik klasikiniam arbatos gėrimui ruošti, bet ir įvairiems kokteiliams (karštiems ir šaltiems), desertams, kepiniams gaminti. Jiems suteikia papildomo subtilaus skonio ir, žinoma, nuostabią žalią spalvą.

Laikyti vėsioje vietoje.

Japonijoje pagamintas sertifikuotas ekologiškas produktas.

Maistinė vertė (100 g) - 1304 kJ/312 kcal: riebalų 3.7 g (iš jų sočiųjų 1.3 g, mononesočiųjų 0.6 g, polinesočiųjų 1.8 g), angliavandenių 19.6 g (iš jų cukrų 0.7 g), baltymų 33.8 g, druskos 4 mg.

MATCHA paruošti yra lengviau, nei gali pasirodyti. Per arbatos ceremoniją arbatos milteliai dozuojami specialiu bambukiniu šaukšteliu ir suplakami dideliame MATCHA dubenėlyje. Galima suplakti ir nedideliu rankiniu plaktuvu arba elektriniu pieno plaktuvu.

Yra du paruošimo būdai: skysta („Usucha”) ir tiršta („Koicha”).

Norėdami pagaminti „Usucha”, į karštu vandeniu pašildytą, tuščią dubenėlį įberkite vieną-du specialius šaukštelius (arba vieną nubrauktą arbatinį šaukštelį), t.y. 0.8-1.5 g MATCHA. Miltelius užpilkite 70-100 ml virinto 80ºC temperatūros vandens. Dubenėlis turėtų būti pripildytas ne daugiau, kaip trečdaliu. Staigiais rankos judesiais bambukine šluotele plakite MATCHA apie 20 sek., kol paviršiuje susidarys švelnios putos.

Ruošiant tirštą MATCHA, arbatos miltelių kiekis dvigubinamas, o vandens kiekis mažinamas. Taip susidaro tirštos konsistencijos kvapnios putos.

 

Parašyti įvertinimą

Jūsų vardas:
Jūsų apžvalga:
Pastaba: HTML nėra išverstas!

Įvertinimas: Blogas            Geras

Įveskite kodą apačioje:



Panašūs produktai

Žymos: