Naujausi produktai



Akcijos

Perkamiausi

Žaliavalgiški kalcio šaltiniai

Žaliavalgiški kalcio šaltiniai

Kalcis – vienas naudingiausių mineralų, kurio mūsų organizmui reikia tam, kad turėtume gerą sveikatą, stiprius kaulus. Augalinės kilmės kalcis yra kur kas vertingesnis, nei gyvūlinės kilmės (gaunamas iš pieno produktų), nes jie rūgština mūsų organizmą, ko pasekoje, rūgščiai neutralizuoti, iš kaulų imami mineralai, tarp jų ir kalcis. Todėl, priešingai, nei teigia pasaulio mitybos ekspertų rekomendacijos, veikiamos pieno pramonės magnatų, pieno produktai yra viena iš priežasčių, kodėl susergama tokiomis ligomis, kaip osteoporozė.  Grin Grin pateikia alternatyvius, augalinės kilmės, kalcio šaltinius, kurie turi ir begalę kitų teigiamų savybių.

Lapinis kopūstas (Kale)
Šiuose kopūstuose gausu vitaminų ir mineralų, tarp jų – kalcio. Turi savybių, kurios normalizuoja medžiagų apykaitą, dažnai naudojamas kūdikių maistelio gamyboje ir rekomenduojamas žmonėms, kenčiantiems dėl nutukimo. Šviežiai spaustos šių kopūstų sultys gydo kosulį, peršalimą, skrandžio ir žarnyno, kepenų, inkstų ir blužnies ligas, teigiamai veikia nervinę sistemą ir normalizuoja kraujo spaudimą. Svarbu, kad šie kopūstai būtų užauginti ekologiškomis sąlygomis.

Špinatai
Tai nuostabi daržovė, kupina naudingų savybių. Juose yra daug geležies, baltymų, vitaminų, mineralų. Turi detoksikuojančių savybių, o paruošti yra labai paprasta. Špinatus galite naudoti salotoms, įdarui ar užkandžiams. Nederėtų špinatų termiškai apdoroti, kadangi tokiu būdu jie prarastų visas savo vertingąsias savybes.

Morkos
Medikai pataria valgyti morkas, sergant mažakraujyste, fiziškai nusilpusiems žmonėms ar sutrikus mineralinių medžiagų apykaitai. Morkos, taip pat, turi savybių geram regėjimui, širdies ir kraujagyslių, skydliaukės normaliai veiklai palaikyti, stiprina imunitetą.

Migdolai
Jų sudėtyje esantys baltymai, mineralinės medžiagos, vitaminai A, E, B grupės vitaminai, padeda išvengti ankstyvų raukšlių, inkštirų, spuogų, drėkina ir maitina odą. Vitaminas F reguliuoja riebalinių liaukų išsiskyrimą ir stabdo porų plėtimąsi. Gausu geležies, kalcio, kalio, naudingi žmonėms, turintiems aukštą cholesterolio kiekį.

Apelsinai ir kiti vaisiai, jų sultys
Apelsinai ir kiti vaisiai bei jų sultys yra visapusiškai naudingi mūsų organizmui. Jose gausu vitaminų, kalcio ir kitų mineralų. Sultys yra be galo skanios, todėl ne tik jūs, bet ir jūsų vaikučiai noriai papildys savo kūnelius reikiamais elementais. Svarbu, kad sultys būtų spaudžiamos iš šviežių vaisių, kadangi parduotuvėse esančios sultys, dažniausiai, yra kupinos cukraus, konservantų ir dažiklių.

Pupelės
Pupelėse yra visa puokštė vitaminų, mineralų, baltymų. Jose galima rasti: įvairių rūgščių, karotino, vitaminų C, B1, B2, B6, PP, vario, cinko, kalio, kalcio, geležies, baltymų. Pupelės valo organizmą, gerina virškinimą, tirpdo ir varo šlapimą, teigiamai ir raminamai veikia nervų sistemą.

Sezamo sėklos
Sezamo sėklose yra daugybė maistinių medžiagų: vario, mangano, triptofano, kalcio, magnio, geležies, fosforo, vitamino B1, cinko, Seleno, skaidulų. Padeda palaikyti normalią kraujagyslių, širdies ir kvėpavimo takų veiklą.

Šviežios figos
Figos yra labai skanūs, saldūs ir maistingi vaisiai. Panašiai, kaip arbūzas, jos turi organizmą valančių savybių. Figose galima rasti begalę naudingų elementų: ficinas (gerina virškinimą), geležis, įvairūs vitaminai, kalcis ir kiti. Dėl gausaus kalcio kiekio, figas rekomenduojama įtraukti į valgiaraštį žmonėms, nukentėjusiems po įvairių traumų, kaulų lūžių.

Jūrų kopūstai
Jūros kopūstas yra seniausias ir naudingiausias maistinis augalas Žemėje. 10-tyje gramų jūros kopūstų, vitamino D yra tiek, kiek 9kg. abrikosų, kalcio – daugiau, nei piene, geležies – kiek turėtų 1kg. špinatų. Juose gausu mikro ir makroelementų, baltymų, pektinų, vitaminų A, B, C, D, E, K, PP, algino rūgščių (sunkiųjų metalų, toksinų šalinimui iš organizmo), fosfolipidų, bromfenolų. Normalizuoja skydliaukės veiklą, žarnyno ir skrandžio darbą, jaunina organizmą, jį valo, stiprina kraujagysles ir turi dar daugybę kitų teigiamų poveikių!

P.S.:
*Paminėti ne visi augaliniai kalcio šaltiniai, kadangi jų yra daugybė. Visos žalios daržovės turi daug šio elemento, tad kuo daugiau augalinio maisto valgysite, tuo sveikesni būsite.
 *Kalcis geriausiai įsisavinamas kartu su vitaminu D, tad nepamirškite į meniu įtraukti ir augalinio maisto, turinčio šio vitamino.


Straipsnį parengė Inesa A.
Šaltinis: www.gringrin.lt



Rekomenduojame
0.00€
Pirkti
0.00€
Pirkti
0.00€
Pirkti