Naujausi produktai



Akcijos

Perkamiausi

Vanilinis RAW tortas su braškėmis (Cheese cake)

Vanilinis RAW tortas su braškėmis (Cheese cake)

Daugelis smaližių, pakeitusių gyvenimo būdą ar kūno formas, svajoja apie gardų kreminį tortą. Deja, šiuolaikinėje visuomenėje tortai, kuriuos galima nusipirkti parduotuvėse ar užsisakyti restoranuose, yra ne kas kita, kaip tuščių kalorijų bombos. Todėl šį skanėstą tenka išbraukti iš savo meniu. 

Tačiau aš pateikiu Super-torto receptą, kuriame neapsakomas skonis, kreminė tekstūra bei daugybė vertingų maistinių medžiagų persipina tarpusavyje:

Ingredientai:

Pagrindui:

Apie 150-200 g. migdolų riešutų (mirkytų per naktį);
Pusė puodelio Medjool arba paprastų datulių (mirkytų apie 4 val.);
2 valg. šaukštai Klevų sirupo ar kito RAW saldiklio;
2 valg. šaukštai kakavos sviesto arba 3-4 valg. šaukštai kokosų aliejaus (tirpinto);

Užpildui:

Apie 350 g. RAW anakardžių riešutų (mirkytų per naktį);
1 citrinos sultys;
2 valg.šaukštai vanilės ekstrakto;
1 vanilės lazdelės sėklytės;
Apie 4 valg. šaukštai kakavos sviesto arba 5-6 valg. šaukštai kokosų aliejaus (tirpinto);
Pagal skonį RAW klevų sirupo arba kito Raw saldiklio;
1/8 puodelio vandens;

Braškių užpilui:

Apie 100 g. šviežių braškių;
Apie 3 valg. šaukštai Klevų sirupo (reguliuoti pagal skonį);
2-3 valg. šaukštai kakavos sviesto arba kokosų aliejaus;

Paruošimas:

Pagrindas:

Sudedame migdolus, klevų sirupą, datules bei kakavos sviestą į maisto smukintuvą ir smulkiname iki kol riešutai susismulkins ir masė taps vientisa. Išklojame torto formos apačią gauta mase ir dedame į šaldytuvą, kol ruošiame torto užpildą.

***

Vanilinis užpildas:

Sudedame anakardžius su vandeniu į maisto smulkintuvą ir kartas nuo karto vis išjungdami, nuvalydami kraštus, leidžiame riešutams susismulkinti iki kol neliks stambių riešutų gabaliukų. Pilame visus likusius ingredientus ir smulkiname viską iki kreminės konsistencijos. Reguliuojame saldumą, ragaudami – jei trūksta, dapilame natūralaus saldiklio.

Torto tekstūra tinkama tuomet, kai į 15min. šaldytuve pastovėjusią masę įkišus šaukštelio kotelį, masė nesubėga ir lieka duobutė. Jei subėga – dedame daugiau kakavos sviesto ir perplakame maisto smulkintuvu.

Tinkamai paruoštą užpildą pilame ant torto pagrindo į formelę ir statome į šaldymo kamerą, kol ruošiame viršutinį braškių sluoksnį.

***

Braškinis užpilas:

Suberiame braškes, saldiklį bei kokosų sviestą į maisto smulkintuvą (galima naudoti blenderį) ir smulkiname, kol visos braškės susismulkina ir masė tampa vientisa, be braškių gumulėlių.

Jei reikia, patikriname ar masė tinkama tokiu pat būdu, kaip tikrinome užpildo tekstūrą ir pilame viršutinį sluoksnį ant torto. Gražiai sulyginame ir statome tortą į šaldytuvą geriausia per naktį.

(Jei tortą ruošiate ryte, o vakare jau norėtumėte jį patiekti, siūlau tortą dėti į šaldymo kamerą. Išėmus palaikyti 15min. kambario temperatūroje ir patiekti );

SKANAUS! 



Rekomenduojame
0.00€
Pirkti
0.00€
Pirkti
0.00€
Pirkti
0 Komentaras (-ai) "Vanilinis RAW tortas su braškėmis (Cheese cake)"

Komentuoti

Jūsų vardas:


Komentaras: Pastaba: HTML neverčiamas!

Įveskite saugos kodą: